skip to Main Content
Zware regenval in Spanje zorgt voor beter gevulde stuwmeren maar nog niet genoeg

Zware regenval in Spanje zorgt voor beter gevulde stuwmeren maar nog niet genoeg

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Het heeft de laatste weken op veel plaatsen waar het nodig was goed geregend waardoor de stuwmeren die op minimale hoogtes stonden nu stukken beter gevuld zijn met water. Over heel Spanje gezien zijn de stuwmeren met 25% in slechts twee weken tijd gestegen wat betreft de capaciteit.

Toch is de capaciteit van de stuwmeren nog steeds te laag voor de tijd van het jaar en moet er nog meer regen vallen om de juiste niveaus te bereiken en de warme zomer tegemoet te gaan. De lente zit er eerst aan te komen en de sneeuw in de bergen zal smelten waardoor de stuwmeren voller worden maar volgens de experts moet er toch ook meer regen vallen.

Op de website embalses.net is te zien dat er op dit moment voor 30120 hm3 water in de stuwmeren aanwezig is in heel Spanje en dat alle stuwmeren bij elkaar voor 53,71% gevuld zijn. Gedurende de eerste maanden van dit jaar is dit percentage met 16% gestegen wat uiteraard goed nieuws is maar nog steeds niet voldoende. Vorig jaar in 2017 rond deze tijd waren de stuwmeren voor 58,91% gevuld en tien jaar geleden in 2008 voor 67,84%.

De stuwmeren in Galicië zijn goed gevuld met percentages tussen de 70,4% en 83% terwijl de stuwmeren in Catalonië voor 55,4% gevuld zijn en in Andalusië tussen de 44,3% en 57,6%. De stuwmeren in de regio’s Comunidad Valenciana en Murcia zijn er het slechtst aan toe met een capaciteit van 28,7% in Jucar en 20,1% in Segura.

Foto: El Confidencial

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken