skip to Main Content
Loting kwartfinales Champions League met een Spaans team (UPDATE)
El Confidencial

Loting kwartfinales Champions League met een Spaans team (UPDATE)

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

VOETBAL – Op vrijdag 15 maart zal men in Nyon (Zwitserland) de loting houden voor de kwartfinale van de Champions League. Dit jaar is er nog maar een Spaans elftal bij de laatste acht te vinden. FC Barcelona wist woensdag Lyon voorbij te spelen door met 5-1 te winnen en plaatste zich daardoor voor de kwartfinale.

Nadat de huidige titelhouder Real Madrid, Atletico Madrid en Valencia uit de Champions LeagueChampions League werden gespeeld is er nog maar één Spaans team over en dat is FC Barcelona. De Catalanen zullen op vrijdag 15 maart na 12 uur weten wie hun tegenstander zal worden in de kwartfinale.

Deze vrijdag wordt er ook reeds bekend gemaakt hoe de kruising zal zijn voor de halve finale, de laatste etappe op weg naar de finale die op 1 juni in het Wanda Metropolitano de Madrid, het stadion van Atletico Madrid, gespeeld wordt.

FC Barcelona bevindt zich in de lijst van acht laatste teams bestaande uit 1 Spaans team, 1 Portugees team, 1 Italiaans team, 1 Nederlands team en 4 Britse teams te weten:

  • Ajax (nederland)
  • FC Barcelona (Spanje)
  • Manchester United (Groot Brittannië)
  • Tottenham Hotspur (Groot Brittannië)
  • Manchester City (Groot Brittannië)
  • Liverpool (Groot Brittannië)
  • Oporto (Portugal)
  • Juventus (Italië)

UPDATE: De loting heeft plaatsgevonden en voor het enige overgebleven Spaanse team is een Engelse club gekozen.

FC Barcelona zal tegenover Manchester United staan. De winnaar van die wedstrijd zal het moeten opnemen tegen de winnaar van de match tussen Liverpool en Oporto.

Ajax staat tegenover Juventus en Tottenham Hotspur tegenover Manchester City.

De thuiswedstrijden worden gespeeld op 9 en 10 april gevolgd door de uitwedstrijden op 16 en 17 april. De halve finale wordt gespeeld op 30 april en 1 mei en op 7 en 8 mei.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken