skip to Main Content
Met de eigen plastic/glazen ‘tupper’ naar de Carrefour
Pixabay

Met de eigen plastic/glazen ‘tupper’ naar de Carrefour

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Vanaf deze donderdag 14 maart is het bij de Carrefour supermarkten in Spanje toegestaan om te gaan winkelen met de eigen plastic/glazen transparante bakjes of ‘tupper’ (van tupperware). De eigen tuppers of plastic/glazen bakjes mogen gebruikt worden bij de groente- en fruitafdeling, bij de visafdeling, bij de slager en bij de vleeswarenafdeling.

Als onderdeel van het plan ‘Act for food’ dat door Carrefour in september 2018 werd gestart om milieuvriendelijker te worden, heeft de Franse keten besloten dat het in Spanje bij de supermarkten is toegestaan om te gaan shoppen met de eigen transparante plastic of glazen bakjes met deksel (recipientes transparentes y con tapa). Het is ook toegestaan om eigen zakjes of netjes mee te nemen in het geval van de groente en fruit die los wordt verkocht.

Dat zal dan mogelijk zijn bij de groente- en fruitafdeling (frutería), visafdeling (pescadería), slager (carnicería) en de vleeswarenafdeling (charcutería).

Met de hashtag #Reutiliza wil de Carrefour als onderdeel van het plan ‘Act for food’ het gebruik van eenmalig plastic verminderen en de consumenten te laten nadenken over het gebruik van het plastic als verpakkingsmateriaal. Zo heeft Carrefour de eerste bioafbreekbare bakjes in gebruik genomen voor de visafdeling die dus de plastic verpakkingen heeft vervangen.

Wat vind jij van het plan van de Carrefour om de klant met de eigen plastic bakjes, zakjes en netjes te laten winkelen? Is dat een goed alternatief en ga jij of zou jij dat ook doen?

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 13 reacties
 1. Gezien hoe dit werkt: Je gaat met je tupper naar de winkel, wat je koopt wordt zoals altijd verpakt in folie (van plastic van binnen en papier van buiten), wordt gewogen, en vervolgens gaat het in je tupper in plaats van in een flinterdun plastic zakje.

  De vraag is dan, hoe lang gaat zo’n tupper mee, en hoeveel flinterdunne plastic wegwerpzakjes had je met hetzelfde materiaal kunnen maken. Ik vrees dat per saldo een tupper vervuilender is.

 2. Kom gewoon met een statiegeld systeem voor bakjes. Oude bakjes terug, nieuwe mee. Er is in Amsterdam al een coffeeshop die plastic bakjes gebruikt ipv zakjes. Kost iets van 2.50 ofzo, dus die neem je wel weer mee terug naar de winkel. Worden daar gereinigd en weer opnieuw gebruikt.

 3. Ja ergens beginnen. Dan beter beginnen bij alle nof-food artikelen die in plastic flessen is verpakt zoals zeep, schoonmaakproducten, reinigingsmiddelen, vloeibaar en poeder. Gewoon je oude flessen van shampoo, waspoeder, zeep, ect. meenemen en vullen. Geen probleem met hygiëne. Natuurlijk moet het gewicht van de flessen worden afgetrokken van het productgewicht.

  1. @Robert, of statiegeldsysteem uitbreiden zodat zulke shampoo flacons e.d. ook daaronder vallen. Moet te doen zijn, aantal standaard maten, en de merken kunnen met een label erop, net als bij bierflesjes.

 4. Wat dacht je van allerlei bacteriën die zich in de bakjes ontwikkelen
  En het afwaswater/vaatwaswater dat in de riolen terecht komt
  Kaas, verschillend broodbeleg, vis, vlees, groenten, fruit enz
  Hoeveel bakjes moet ik meenemen en hoe groot moeten ze zijn
  Kg druiven, kg pruimen, losse aardappels, losse uien, groenten en noem maar op
  Geef mij maar papieren zakken, die ik netjes weggooi, of plastiek zakjes die ” zeer zeker weten ” niemand in ZEE gooit maar ook waar ze horen

 5. DIe eigen tuppers wegen meer dus meer inkomsten voor de Carrefour, je betaald het gewicht van je eigen bakje dus gewoon iedere keer mee.

 6. Ik kan hier zeggen dat ik al sinds twee jaar zowel bij Mercadona als bij Lidl groente en fruit in mijn eigen zakjes koop, of ik mik het gewoon los op de band bij de kassa. Over het algemeen krijg ik alleen maar gelijk. Die plastic wanten vind ik sowieso onzin en flessen water in plastic tassen ook. En ja, ook de glazen bakjes neem ik gewoon mee voor vlees of vis. Ik moet het bijna iedere keer uitleggen, maar niemand weigert mee te werken.
  Eigenlijk is Carrefour zo’n beetje de laatste die dit ‘toestaat’.

 7. Op de fruitafdeling een eigen zakje meenemen ok, maar een tupper laten vullen met vlees of vis???? Aan hygiene gedacht? Ik vind dit echt een smerig idee! Als m´n vis thuis bedorven is, moet ik dan terug met m´n tupper en klagen en dan te horen krijgen dat m´n bakje niet schoon was? We overdrijven, geef mij aub gewoon schone verpakking bij vlees en vis!

 8. Het werd tijd. Ik zeg al zeker 5 jaar lang tegen het personeel bij fruit/groente dat ik geen zakje wil voor 1 paprika of 1 tros bananen. Zakjes die meteen kapot gaan bovendien. Er is zoveel plastic in de supermarkten dat er nog een lange weg te gaan is. Maar dit is een stapje vooruit. Hopelijk worden consumenten zich meer bewust van de noodzaak om zo min mogelijk plastic uit de supermarkt mee te nemen. Want inderdaad, het plastic zit al lang in ons eten.

 9. Er werd mij in de Mercadona door de man van groenten en fruit dat ik verplicht ben om plastic wanten of handschoenen te dragen hetgeen ik weigerde, belde hij de vrouwelijke manager op, maar toch weigerde ik met de melding dat de zee en straten vol zitten met plastic, tenslotte hetgeen ik neem eet ik zelf op, ben van 1933 we dronken van de pomp uit de gemetselde waterput en wat verder op lag de aalput (gemetselde put) moet geen speciale injecties hebben ben nu 85. Al mijn veel jongeren vrienden zijn dood. PS: Er is maar een gestorven van bier de rest van het roken.

  1. Heb dezelfde opmerking gekregen bij het nemen van appelsienen, misschien eet die manager de schillen op maar ik niet, ik gooi die weg. Men is werkelijk aan het overdrijven.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken