Met de eigen plastic/glazen ‘tupper’ naar de Carrefour

Met de eigen plastic/glazen ‘tupper’ naar de Carrefour
Beeld: Pixabay

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Vanaf deze donderdag 14 maart is het bij de Carrefour supermarkten in Spanje toegestaan om te gaan winkelen met de eigen plastic/glazen transparante bakjes of ‘tupper’ (van tupperware). De eigen tuppers of plastic/glazen bakjes mogen gebruikt worden bij de groente- en fruitafdeling, bij de visafdeling, bij de slager en bij de vleeswarenafdeling.

Als onderdeel van het plan ‘Act for food’ dat door Carrefour in september 2018 werd gestart om milieuvriendelijker te worden, heeft de Franse keten besloten dat het in Spanje bij de supermarkten is toegestaan om te gaan shoppen met de eigen transparante plastic of glazen bakjes met deksel (recipientes transparentes y con tapa). Het is ook toegestaan om eigen zakjes of netjes mee te nemen in het geval van de groente en fruit die los wordt verkocht.

Dat zal dan mogelijk zijn bij de groente- en fruitafdeling (frutería), visafdeling (pescadería), slager (carnicería) en de vleeswarenafdeling (charcutería).

Met de hashtag #Reutiliza wil de Carrefour als onderdeel van het plan ‘Act for food’ het gebruik van eenmalig plastic verminderen en de consumenten te laten nadenken over het gebruik van het plastic als verpakkingsmateriaal. Zo heeft Carrefour de eerste bioafbreekbare bakjes in gebruik genomen voor de visafdeling die dus de plastic verpakkingen heeft vervangen.

Wat vind jij van het plan van de Carrefour om de klant met de eigen plastic bakjes, zakjes en netjes te laten winkelen? Is dat een goed alternatief en ga jij of zou jij dat ook doen?

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Beste lezers. Wij zijn genoodzaakt om opnieuw de mogelijkheid tot reageren op onze artikelen te annuleren omdat we veel last hebben van spam-reacties en extra webverkeer. Hierdoor wordt de vraag naar onze website te hoog waardoor onze webhosting ons al meerdere keren op non-actief heeft geplaatst. We moeten opnieuw zoeken naar een oplossing om ervoor te zorgen dat jij als lezer kunt blijven reageren maar ook dat de website ‘in de lucht’ blijft.

Er zijn meer dan 30.000 reacties geplaatst op SpanjeVandaag en de mogelijkheid om te reageren willen we ook graag blijven handhaven maar dan wel op een manier dat de website in de lucht kan blijven. Ter vergelijking, op een normale dag worden tussen de 30 en 50 reacties geplaatst maar komen er net zoveel of meer spam-reacties binnen die weliswaar gescreend en gedetecteerd worden maar waardoor de website trager wordt en soms niet te bereiken is. Daardoor kunnen ook goedbedoelde reacties tussen de spam-reacties komen en dat kunnen we niet altijd controleren(ook omdat we niet 24 uur achter de computer zitten en de spam automatisch elke dag verwijderd wordt).

Excuses voor het ongemak en we zoeken opnieuw (het is de derde keer dat dit gebeurd) naar een oplossing. Je kunt altijd op onze Facebook pagina en Facebook groep of op Twitter terecht om te reageren op onze artikelen. Mocht je ergens vragen over hebben dan kun je ons altijd een email sturen of contact opnemen via WhatsApp. We proberen alle vragen die over Spanje gaan te beantwoorden. De redactie.

Abonneer
Abonneren op
13 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Gezien hoe dit werkt: Je gaat met je tupper naar de winkel, wat je koopt wordt zoals altijd verpakt in folie (van plastic van binnen en papier van buiten), wordt gewogen, en vervolgens gaat het in je tupper in plaats van in een flinterdun plastic zakje.

De vraag is dan, hoe lang gaat zo’n tupper mee, en hoeveel flinterdunne plastic wegwerpzakjes had je met hetzelfde materiaal kunnen maken. Ik vrees dat per saldo een tupper vervuilender is.

Kom gewoon met een statiegeld systeem voor bakjes. Oude bakjes terug, nieuwe mee. Er is in Amsterdam al een coffeeshop die plastic bakjes gebruikt ipv zakjes. Kost iets van 2.50 ofzo, dus die neem je wel weer mee terug naar de winkel. Worden daar gereinigd en weer opnieuw gebruikt.

Ja ergens beginnen. Dan beter beginnen bij alle nof-food artikelen die in plastic flessen is verpakt zoals zeep, schoonmaakproducten, reinigingsmiddelen, vloeibaar en poeder. Gewoon je oude flessen van shampoo, waspoeder, zeep, ect. meenemen en vullen. Geen probleem met hygiëne. Natuurlijk moet het gewicht van de flessen worden afgetrokken van het productgewicht.

????
Helemaal doordraaien kan ook ja ??

@Robert, of statiegeldsysteem uitbreiden zodat zulke shampoo flacons e.d. ook daaronder vallen. Moet te doen zijn, aantal standaard maten, en de merken kunnen met een label erop, net als bij bierflesjes.

Wat dacht je van allerlei bacteriën die zich in de bakjes ontwikkelen
En het afwaswater/vaatwaswater dat in de riolen terecht komt
Kaas, verschillend broodbeleg, vis, vlees, groenten, fruit enz
Hoeveel bakjes moet ik meenemen en hoe groot moeten ze zijn
Kg druiven, kg pruimen, losse aardappels, losse uien, groenten en noem maar op
Geef mij maar papieren zakken, die ik netjes weggooi, of plastiek zakjes die ” zeer zeker weten ” niemand in ZEE gooit maar ook waar ze horen

DIe eigen tuppers wegen meer dus meer inkomsten voor de Carrefour, je betaald het gewicht van je eigen bakje dus gewoon iedere keer mee.

Ik kan hier zeggen dat ik al sinds twee jaar zowel bij Mercadona als bij Lidl groente en fruit in mijn eigen zakjes koop, of ik mik het gewoon los op de band bij de kassa. Over het algemeen krijg ik alleen maar gelijk. Die plastic wanten vind ik sowieso onzin en flessen water in plastic tassen ook. En ja, ook de glazen bakjes neem ik gewoon mee voor vlees of vis. Ik moet het bijna iedere keer uitleggen, maar niemand weigert mee te werken.
Eigenlijk is Carrefour zo’n beetje de laatste die dit ‘toestaat’.

Op de fruitafdeling een eigen zakje meenemen ok, maar een tupper laten vullen met vlees of vis???? Aan hygiene gedacht? Ik vind dit echt een smerig idee! Als m´n vis thuis bedorven is, moet ik dan terug met m´n tupper en klagen en dan te horen krijgen dat m´n bakje niet schoon was? We overdrijven, geef mij aub gewoon schone verpakking bij vlees en vis!

Het werd tijd. Ik zeg al zeker 5 jaar lang tegen het personeel bij fruit/groente dat ik geen zakje wil voor 1 paprika of 1 tros bananen. Zakjes die meteen kapot gaan bovendien. Er is zoveel plastic in de supermarkten dat er nog een lange weg te gaan is. Maar dit is een stapje vooruit. Hopelijk worden consumenten zich meer bewust van de noodzaak om zo min mogelijk plastic uit de supermarkt mee te nemen. Want inderdaad, het plastic zit al lang in ons eten.

Er werd mij in de Mercadona door de man van groenten en fruit dat ik verplicht ben om plastic wanten of handschoenen te dragen hetgeen ik weigerde, belde hij de vrouwelijke manager op, maar toch weigerde ik met de melding dat de zee en straten vol zitten met plastic, tenslotte hetgeen ik neem eet ik zelf op, ben van 1933 we dronken van de pomp uit de gemetselde waterput en wat verder op lag de aalput (gemetselde put) moet geen speciale injecties hebben ben nu 85. Al mijn veel jongeren vrienden zijn dood. PS: Er is maar een gestorven van… Lees verder »

Heb dezelfde opmerking gekregen bij het nemen van appelsienen, misschien eet die manager de schillen op maar ik niet, ik gooi die weg. Men is werkelijk aan het overdrijven.

Goede actie je ergens beginnen

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.