Met de eigen plastic/glazen ‘tupper’ naar de Carrefour

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Met de eigen plastic/glazen ‘tupper’ naar de Carrefour
Beeld: Pixabay

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Vanaf deze donderdag 14 maart is het bij de Carrefour supermarkten in Spanje toegestaan om te gaan winkelen met de eigen plastic/glazen transparante bakjes of ‘tupper’ (van tupperware). De eigen tuppers of plastic/glazen bakjes mogen gebruikt worden bij de groente- en fruitafdeling, bij de visafdeling, bij de slager en bij de vleeswarenafdeling.

Als onderdeel van het plan ‘Act for food’ dat door Carrefour in september 2018 werd gestart om milieuvriendelijker te worden, heeft de Franse keten besloten dat het in Spanje bij de supermarkten is toegestaan om te gaan shoppen met de eigen transparante plastic of glazen bakjes met deksel (recipientes transparentes y con tapa). Het is ook toegestaan om eigen zakjes of netjes mee te nemen in het geval van de groente en fruit die los wordt verkocht.

Dat zal dan mogelijk zijn bij de groente- en fruitafdeling (frutería), visafdeling (pescadería), slager (carnicería) en de vleeswarenafdeling (charcutería).

Met de hashtag #Reutiliza wil de Carrefour als onderdeel van het plan ‘Act for food’ het gebruik van eenmalig plastic verminderen en de consumenten te laten nadenken over het gebruik van het plastic als verpakkingsmateriaal. Zo heeft Carrefour de eerste bioafbreekbare bakjes in gebruik genomen voor de visafdeling die dus de plastic verpakkingen heeft vervangen.

Wat vind jij van het plan van de Carrefour om de klant met de eigen plastic bakjes, zakjes en netjes te laten winkelen? Is dat een goed alternatief en ga jij of zou jij dat ook doen?

Heb je een foutje ontdekt? Heb je een vraag? Mail ons!
Reageren op dit artikel kan via onze Facebook pagina of Facebook groep.
Gehele of gedeeltelijke reproductie van dit artikel en de daarbij geplaatste foto’s is zonder schriftelijke toestemming verboden. Het artikel staat geregistreerd bij Safe Creative Copyright Registry on the Net.

Meer recente artikelen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
donker/licht
Scroll naar top
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.