Search
menu
Search

Met de eigen plastic/glazen ‘tupper’ naar de Carrefour

Oeps ... foto ontbreekt!

Met de eigen plastic/glazen ‘tupper’ naar de Carrefour

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Vanaf deze donderdag 14 maart is het bij de Carrefour supermarkten in Spanje toegestaan om te gaan winkelen met de eigen plastic/glazen transparante bakjes of ‘tupper’ (van tupperware). De eigen tuppers of plastic/glazen bakjes mogen gebruikt worden bij de groente- en fruitafdeling, bij de visafdeling, bij de slager en bij de vleeswarenafdeling.

Als onderdeel van het plan ‘Act for food’ dat door Carrefour in september 2018 werd gestart om milieuvriendelijker te worden, heeft de Franse keten besloten dat het in Spanje bij de supermarkten is toegestaan om te gaan shoppen met de eigen transparante plastic of glazen bakjes met deksel (recipientes transparentes y con tapa). Het is ook toegestaan om eigen zakjes of netjes mee te nemen in het geval van de groente en fruit die los wordt verkocht.

Dat zal dan mogelijk zijn bij de groente- en fruitafdeling (frutería), visafdeling (pescadería), slager (carnicería) en de vleeswarenafdeling (charcutería).

Met de hashtag #Reutiliza wil de Carrefour als onderdeel van het plan ‘Act for food’ het gebruik van eenmalig plastic verminderen en de consumenten te laten nadenken over het gebruik van het plastic als verpakkingsmateriaal. Zo heeft Carrefour de eerste bioafbreekbare bakjes in gebruik genomen voor de visafdeling die dus de plastic verpakkingen heeft vervangen.

Wat vind jij van het plan van de Carrefour om de klant met de eigen plastic bakjes, zakjes en netjes te laten winkelen? Is dat een goed alternatief en ga jij of zou jij dat ook doen?

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?