Alle scholen in Spanje vanaf maandag dicht vanwege het coronavirus

Alle scholen in Spanje vanaf maandag dicht vanwege het coronavirus
Beeld: Europa Press
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Veel autonome regio’s hebben zelf al de beslissing genomen om de scholen, universiteiten, crèches en ouderen opvangcentra te sluiten maar vanaf maandag zijn alle scholen in heel Spanje verplicht gesloten. Spanje bevindt zich in een noodtoestand en een van de maatregelen is het voorkomen van een verspreiding van het virus bij de kinderen en ouderen.

Gedurende 15 dagen zullen meer dan 9,5 miljoen kinderen niet naar school mogen. Vanaf 30 maart wordt er bestudeerd wat men daarna gaat doen, of dicht blijven of de scholen weer openen, afhankelijk van hoe de situatie op dat moment is met het coronavirus. 

In de autonome regio’s Catalonië, Galicië, Murcia, País Vasco, Navarra, Canarische Eilanden, Castilië en León, Castilla-La Mancha, Extremadura, Cantabrië, Asturië, Andalusië, Comunidad Valenciana en Melilla gingen de scholen op vrijdag al dicht. 

Dagen daarvoor hadden de Madrid regio en La Rioja al besloten scholen gedurende tenminste 15 dagen te sluiten. Daardoor is de autonome stad Ceuta de enige waar de scholen nog wel open zijn omdat dit de enige regio is waar geen besmettingen zijn.

In totaal gaat het om 9.552.000 studenten waarvan 8.217.000 schoolkinderen en 1.335.000 universitaire studenten. Daarnaast zijn er 239.000 studenten ingeschreven voor online cursussen waar de sluiting van de educatieve centra geen gevolgen heeft.

In sommige gevallen vinden er wel lessen plaats zoals in Madrid waar dit bij veel scholen online gebeurt via videoconferenties waarbij de leerkrachten in de leslokalen aanwezig zijn en de leerlingen thuis via de computer de lessen volgen. Maar dat is niet overal in Spanje het geval.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.