Kort coronavirus nieuws uit Spanje (38)

Kort coronavirus nieuws uit Spanje (38)
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Hieronder staan enkele korte nieuwsberichten uit Spanje, berichten die in de Spaanse kranten verschijnen en waar geen lange artikels over te schrijven zijn maar wel interessant genoeg zijn om te melden. Deze SpanjeKort artikelen zullen we regelmatig plaatsen. Dit keer zijn het korte berichten over de coronavirus crisis in Spanje.

Spaanse first lady positief getest op coronavirus

MADRID – De echtgenote van de Spaanse premier Pedro Sánchez is positief getest op het coronavirus. Het gaat om Begoña Gómez die weliswaar positief is getest maar niet ziek is. Pedro Sánchez zelf is negatief getest op het virus. Beiden bevinden zich in de ambtswoning Moncloa en staan onder medisch toezicht.

Semana Santa (Goede Week) Sevilla en Murcia gaan niet door

SEVILLA – Nadat op vrijdag Alicante al aankondigde dat de gemeente vanwege het coronavirus de Semana Santa precies en alle aanverwante activiteiten annuleerde, heeft op zaterdag de gemeente Sevilla hetzelfde besluit genomen. Voor Sevilla is de Semana Santa een van de grootste feesten en het zal een moeilijke beslissing zijn geweest maar vanwege de gezondheid is het wel de correcte, aldus de burgemeester. Wat er gaat gebeuren met de Feria de Abril in april is nog niet bekend. Ook de steden Murcia, Cartagena en Lorca hebben aangekondigd de Semana Santa te annuleren.

Semana Santa processies Málaga geannuleerd

MÁLAGA – In navolging van Sevilla, Murcia, Cádiz, Córdoba en Granada heeft ook de gemeente Málaga besloten de Semana Santa processies en aanverwante activiteiten vanwege het coronavirus te annuleren. De gezondheid van de mensen gaat voor de traditie. De gemeente kon deze moeilijke beslissing niet langer uitstellen nu dat andere grote steden met belangrijke processies hetzelfde hebben gedaan.

Mercadona betaalt 20% bonussen aan personeel als dank voor extra werk

VALENCIA – De Spaanse supermarktketen Mercadona heeft besloten het personeel een bonus van 20% te geven voor al het extra werk dat het personeel in heel Spanje uitvoert. De werknemers in de Mercadona supermarkten hebben het zwaar te verduren nu veel mensen aan het hamsteren zijn geslagen waardoor er veel meer mensen hun inkopen doen dan op andere dagen. De werknemers krijgen van de baas Juan Roig 20% van het bruto salaris extra betaald deze maand. Het gaat om meer dan 90.000 werknemers.

Lees ook ons eerder verschenen Kort coronavirus nieuws uit Spanje (35).

Lees ook ons eerder verschenen Kort coronavirus nieuws uit Spanje (36).

Lees ook ons eerder verschenen Kort coronavirus nieuws uit Spanje (37).  

Britse touroperator annuleert onmiddellijk alle vluchten met Spanje

MADRID – De Britse touroperator en luchtvaartmaatschappij Jet2 heeft met onmiddellijke ingang alle vluchten tussen Groot Brittannië en Spanje geannuleerd. Op het moment dat deze beslissing werd genomen waren er diverse vliegtuigen op weg naar Spanje maar die moesten omkeren en terug vliegen naar Groot Brittannië. Door de beslissing zijn er duizenden Britse vakantiegangers die op het Spaanse vasteland, op de Balearen en Canarische Eilanden vast zitten en niet met Jet2 naar huis kunnen terugkeren.

Stranden Costa del Sol gesloten vanwege coronavirus

MÁLAGA – In diverse gemeenten aan de Costa del Sol heeft men net zoals eerder al aan de Costa Blanca en in Murcia besloten de stranden voor iedereen te sluiten. Dat geldt o.a. voor Estepona, Fuengirola, Marbella, Mijas, Benalmádena en Málaga stad. Op veel plaatsen zijn daarnaast ook bars, restaurants en winkels gesloten, al is dat niet verplicht in Andalusië. Monumenten en bezienswaardigheden zijn in heel Andalusië gesloten en de Semana Santa processies in Sevilla, Cádiz, Córdoba en Granada zijn alvast geannuleerd.

Zaterdagavond 22 uur applaudisseren op balkons om medische personeel te eren

MADRID – Er is in Spanje een spontaan initiatief ontstaan om zaterdagavond om 22 uur al het medisch personeel in Spanje dat overuren maakt om de stroom van zieke patiënten te helpen te eren. Aan alle inwoners van Spanje wordt gevraagd om deze avond om 22 uur op de balkons of voor de ramen te gaan staan om een applaudisseren voor alle het personeel dat in de ziekenzorg werkt. Het initiatief in Spanje is gekopieerd van Italië waar iets soortgelijks gebeurde maar dan niet exclusief voor het medisch personeel maar meer in het algemeen om iedereen te eren die meedoet aan de strijd om het coronavirus geen kans te geven zich verder te verspreiden.

Als ik in quarantaine ben mag ik dan wel de hond uitlaten?

MADRID – Mensen in Spanje die zichzelf terecht in huis opsluiten om in thuisauarantaine te gaan vragen zich af of ze wel de straat op mogen om hun hond of honden uit te laten. Via de Wereldgezondheidsorganisatie is het nieuws al naar buiten gebracht dat honden en katten het coronavirus niet kunnen verspreiden en niet besmet kunnen raken dus het is ook niet noodzakelijk om de honden maskers voor te doen, iets dat zelfs wordt afgeraden want dat zorgt voor angst bij de honden. 

Uitlaten van de honden is geen probleem maar houdt daarbij afstand van andere mensen en was na afloop altijd je handen. Probeer ook alles wat de hond buiten heeft vastgehad en waar mogelijk het virus op kan zitten schoon te maken. Mocht iemand besmet zijn en in thuisquarantaine zijn dan wordt aangeraden de hond en/of kat bij iemand anders achter te laten.

Alle winkels van de Zara groep Inditex, El Corte Inglés en Tendam gesloten

MADRID – De eigenaren van drie grote ketens in Spanje hebben besloten om tijdelijk alle winkels in Spanje te sluiten. Het gaat om de Inditex groep die meer dan 1.500 winkels heeft in Spanje waaronder Zara, Massimo Dutti, Oysho o Stradivarius, de Tendam groep van o.a. Cortefiel, Pedro del Hierro, Springfield, Women’secret en Fifty en de warenhuizen keten El Corte Inglés. Deze laatste zal alleen de supermarkten openhouden voor het publiek. Eerder kondigde de keten H&M ook al aan dat ze alle winkels in Spanje sluiten.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.