Aangepaste corona-maatregelen Balearen: horeca grotendeels weer open

Aangepaste corona-maatregelen Balearen: horeca grotendeels weer open
Beeld: 123rf (aangepast)

Aangepaste corona-maatregelen Balearen: horeca grotendeels weer open

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

PALMA – Sinds 13 of vanaf 15 maart gelden aangepaste corona-maatregelen op de Balearen eilanden Mallorca, Menorca, Ibiza en Formentera. De bewoners krijgen iets meer vrijheden en mogelijkheden waarvan de meest opvallende de opening van de terrassen en interieurs is bij bars en restaurants op diverse eilanden.

Hieronder plaatsen we per eiland van de Balearen de aangepaste corona-maatregelen die in principe gelden sinds 13 maart. Diverse maatregelen zoals de horeca regels gelden in sommige gevallen vanaf 15 maart. De informatie is ook HIER te vinden.

Mallorca

Avondklok 22 tot 6 uur. Groepsgrootte is max. 6 personen van max. 2 groepen samenwonenden.

Vanaf 15 maart geldt dat de interieurs van de horeca open mogen zijn met een capaciteit van 30%, max 4 pers. aan tafels van max. 2 groepen samenwonenden. Open tot 17 uur. Wat betreft de terrassen geldt een capaciteit van 50%, max. 4 personen aan tafels van max. 2 groepen samenwonenden. Open tot 17 uur.

Winkels mogen open tot 20 uur met een capaciteit van 75%. Winkelcentra mogen open met een capaciteit van 50% op doordeweekse dagen en in de weekenden (zaterdag en feestdagen) met een capaciteit van 30%. Op zondag gesloten. 

Menorca

Avondklok 22 tot 6 uur. Groepsgrootte is max. 6 personen van max. 2 groepen samenwonenden.

Vanaf 15 maart geldt dat de interieurs van de horeca open mogen zijn met een capaciteit van 50%, max 4 pers. aan tafels van max. 2 groepen samenwonenden. Open tot 17 uur. Wat betreft de terrassen geldt een capaciteit van 100%, max. 6 personen aan tafels van max. 2 groepen samenwonenden. Open tot 22 uur behalve op vrijdag, zaterdag en feestdagen tot 18 uur.

Winkels mogen open tot 22 uur met een capaciteit van 100%. Winkelcentra en grote winkel oppervlakken mogen open met een capaciteit van 75%.

Ibiza

Avondklok 22 tot 6 uur. Groepsgrootte is max. 6 personen van max. 2 groepen samenwonenden.

Vanaf 15 maart geldt dat de terrassen van de horeca open mogen zijn met een capaciteit van 50%, max 4 pers. aan tafels van max. 2 groepen samenwonenden. Open tot 17 uur. De interieurs van de bars en restaurants moet nog gesloten blijven op Ibiza.

Winkels mogen open tot 20 uur met een capaciteit van 50%.

Formentera

Avondklok 22 tot 6 uur. Groepsgrootte is max. 6 personen van max. 2 groepen samenwonenden.

Vanaf 15 maart geldt dat de interieurs van de horeca open mogen zijn met een capaciteit van 30%, max 4 pers. aan tafels van max. 2 groepen samenwonenden. Open tot 17 uur. Wat betreft de terrassen geldt een capaciteit van 50%, max. 6 personen aan tafels van max. 2 groepen samenwonenden. Open tot 18 uur.

Winkels mogen open tot 20 uur met een capaciteit van 75%.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.