skip to Main Content
De niet zo geslaagde restauratie van een kasteel in Cádiz ontvangt toch architectuurprijs

De niet zo geslaagde restauratie van een kasteel in Cádiz ontvangt toch architectuurprijs

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

kasteel4aCÁDIZ – Inwoners van de omgeving zijn niet echt te spreken over de resultaten van de restauratie van het middeleeuwse kasteel El Castillo de Matrera in de provincie Cádiz. Het kasteel werd recent grondig onder handen genomen waarbij men volgens veel mensen te ver is gegaan met de restauratie. Ondanks de lelijke restauratie wisten de verantwoordelijken toch een architectuurprijs te ontvangen voor het werk.

Op de voor-en-na-foto van het kasteel is te zien dat er flink gerestaureerd of eigenlijk meer verbouwd is. Volgens inwoners werd het werk niet gegeven aan restaurateurs maar aan bouwers, en dat is te zien. Ondanks alle kritiek vindt de architect nog steeds dat hij prima werk heeft afgeleverd, iets wat nu zelfs bevestigd wordt met een internationale prijs.

De architect Carlos Quevedo snapt de kritiek niet en hij is vol lof over zijn project. Nu heeft de architect zelfs een Architize A+ prijs gewonnen voor zijn werk. De man zal in mei naar New York afreizen om de prijs in ontvangst te nemen. Volgens de architect zijn diegene die kritiek geven op zijn werk het over het algemeen niet eens met veranderingen.

Prijs of geen prijs, de vertegenwoordigers van Hispania Nostra, een vereniging die ijvert voor het behoud van het Spaanse culturele erfgoed, blijven volhouden dat het een lelijk werk is en daarvoor hoeft men alleen maar naar de voor-en-na-foto te kijken.

Het kasteel werd in de negende eeuw gebouwd door Umar ibn Hafsun en werd later veroverd door San Fernando. In de veertiende eeuw kwam het opnieuw in moslimhanden en Alfsono XI veroverde het op zijn beurt in 1341. Het optrekje dat in 1949 een nationaal monument werd, is vandaag in privéhanden – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken