skip to Main Content
Conservatieve regionale overheid (PP) van Murcia wil niets weten van nudisme

Conservatieve regionale overheid (PP) van Murcia wil niets weten van nudisme

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MURCIA – De regionale politici van de conservatieve Partido Popular (PP) in de deelstaat en provincie Murcia willen niets weten van nudisme op de stranden. Als eerste was het de gemeente San Pedro del Pinatar die lokale verordeningen aannam die het verbieden om zonder kleding rond te lopen en nu komt daar de gemeente Mazarrón bij. Dit terwijl er in nog geen vijf dagen tijd bijna 5.000 personen geprotesteerd hebben tegen deze “ouderwetse” wetten.

De PP in de regio Murcia en de gemeenten die door de Partido Popular gerund worden zijn het met elkaar eens en voeren de strijd tegen het nudisme op de stranden van de regio op. Door nieuwe gemeentelijke verordeningen op te stellen wordt het verboden om naakt op het strand te liggen, iets waar de kerkelijk gezindte PP niet van gediend is. Ga je toch zonder kleren de zee in dan kun je een boete krijgen tot wel 750 euro.

Het gaat dan met name om het nudisme op stranden die niet als naaktstrand bekend staan, met andere woorden op normale stranden. Het topless liggen op het strand is nog wel toegestaan, anders zou het weer terug naar de vorige eeuw zijn voor de regio Murcia. Veel inwoners en strandgangers, en dan met name diegene die de kleren graag uitdoen, begrijpen niet dat de moderne politici een zo’n ouderwetse en achterhaalde mentaliteit kunnen hebben.

De politici menen echter dat het aanscherpen van de verordeningen gebeurt om conflicten tussen voor- en tegenstanders van het nudisme te voorkomen op de regionale stranden. Volgens de gemeenten San Pedro del Pinatar en Mazarrón hebben zij al klachten ontvangen van strandgangers die niet gediend zijn van naakt gangers.

De meeste problemen in de gemeente Mazarrón werden gemeld in de wijk Bolnuevo en de baaien Rincón en Piedra Mala die niet bekend staan als naaktstranden maar wel pal naast geautoriseerde nudisme stranden liggen. Op andere plaatsen zoals de baaien en stranden van Cueva de los Lobos, Cala Amarilla, La Grúa, Cala Leño, Cala Desnuda, Barranco Ancho, El Jondón en El Salar is het nog wel toegestaan om zonder kleding te zonnen en te zwemmen en wordt dat duidelijk aangegeven op borden.

Inmiddels is op Change.org een handtekeningen actie begonnen tegen deze achterhaalde nieuwe gemeentelijke verordeningen. Er zijn inmiddels meer dan 4.900 mensen die de petitie getekend hebben.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 14 reacties
 1. Bekijk die zielepieten eens goed!! Een enorme drang om anders te zijn (compensatie voor ieder gevoel van goede smaak en ethisch besef???? en gebrek aan een eigen IK ); doen denken aan de frustraat-hippies van weleer die wel erg heel erg ver van de wereld waren afgedreven en hun optimale heilstaat vonden in Oost-Duitsland; maken anderen misselijk met hun veelal onsmakelijke lijven, maar hebben niet het besef van die degoutante presentatie van al dat misvormde vlees.
  Een psychiater loopt daar stuk op omdat ze ook nog eens intens geloven in hun eigen bevoorrechte manier van denken en leven en een raar idee van optimale vrijheid. Houden zich voor een uitverkoren en speciale soort mens.
  Ofwel: frustraten van de hogere orde met een compensatiedrang van jewelste.
  Geef hun wel zeker een eigen stuk strand maar zet daar een hoog ondoorzichtig hek omheen zodat de normale mens niet hoeft te kokhalzen bij het zien van zoveel slecht vlees en hopeloos verloren en verkrampte alternatievelingen. Niets verbieden dus maar afgrendelen en in territorium zeer sterk beperken.

  1. Volgens mij voel je jezelf ook behoorlijk uitverkoren, Joske. De pot verwijt de ketel. Nog even en je gaat concentratiekampen voorstellen. Je begrijpt er helemaal niets van. Ik waag me er maar niet aan om jouw psyche in te schatten, maar het lijkt me niet helemaal fris. Leven en laten leven, zou misschien een advies aan je zijn.

  2. Ronduit stuitend deze reactie. Oftewel onsmakelijk.
   Wat een frustratie en bekrompenheid. Meer wil ik er niet over zeggen.

  3. Jij hebt duidelijk niet begrepen wat naturisme inhoud. Gelukkig zijn er veel meer minder gefrustreerde mensen dan jij.

 2. Waarom niet een afgebakend stuk strand voor nudisten ?
  Iedereen dan blij, de nudisten geen inkijk van nieuwsgierigen en de meer conservatieven hebben geen last ( niet slecht bedoeld ) van naaktlopers.
  Ben zelf geen voorstander van nudisme, maar wie ben ik om over een ander zijn mening te oordelen hé!

 3. Er is voorbij Bolnuevo (Pro de Mazarron) een speciaal stuk voorbehouden voor naaktzonners en naturisten. Dus waarom dan zeuren? Ze moeten gewoon aan de andere kant van de kustlijn gaan zonnen,zo groot is Mazarron dat dit onoverkomelijk is.

 4. Speciaal stuk strand, dat afgeschermd is, voorzien voor nudisten.
  Iedereen tevreden, nudisten en conservatieven. Voor nudisten geen nieuwsgierigen en voor conservatieven geen last, als je het zo zou kunnen noemen.

 5. Ik vind het nudisten strand maar niets
  ik ben een keer heel lang geleden een keer in Hospitalet del Infante geweest
  met mijn vrouw maar we zagen niets anders als alleen maar ouwe taarten
  dus dat was voor ons de enige en de laatste keer geweest
  ik vind de meisjes in bikini er veel leuker en seksi uitzien

 6. Ik heb niets tegen bepaalde plaatsen waar ze het nudism beoefenen op het strand. Als het maar bepaalde plaatsen betreft, waarom ook niet. Ik ben tegen al die jonge juffies die je hier op elk kruispunt tegen komt en daar hun geld verdienen. Het zijn er in deze badplaats honderden en dat wordt wel toegestaan en daar doen ze niets tegen. Als dat op bepaalde plaatsen gebeurt heb ik daar niets op tegen, maar ik word doodziek als ik dat op elk kruispunt zie. En dat kan dan weer wel. Vreemd.

  1. “Ik heb niets tegen bepaalde plaatsen waar ze het nudism beoefenen op het strand. Als het maar bepaalde plaatsen betreft, waarom ook niet.”

   De Spaanse wet zegt anders: je mag op ALLE stranden naakt zijn, TENZIJ je mensen ermee stoort. Dus het gaat niet om “bepaalde plaatsen”; in principe mag het overal. Kwestie van geven en nemen.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken