Conservatieve regionale overheid (PP) van Murcia wil niets weten van nudisme

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MURCIA – De regionale politici van de conservatieve Partido Popular (PP) in de deelstaat en provincie Murcia willen niets weten van nudisme op de stranden. Als eerste was het de gemeente San Pedro del Pinatar die lokale verordeningen aannam die het verbieden om zonder kleding rond te lopen en nu komt daar de gemeente Mazarrón bij. Dit terwijl er in nog geen vijf dagen tijd bijna 5.000 personen geprotesteerd hebben tegen deze “ouderwetse” wetten.

De PP in de regio Murcia en de gemeenten die door de Partido Popular gerund worden zijn het met elkaar eens en voeren de strijd tegen het nudisme op de stranden van de regio op. Door nieuwe gemeentelijke verordeningen op te stellen wordt het verboden om naakt op het strand te liggen, iets waar de kerkelijk gezindte PP niet van gediend is. Ga je toch zonder kleren de zee in dan kun je een boete krijgen tot wel 750 euro.

Het gaat dan met name om het nudisme op stranden die niet als naaktstrand bekend staan, met andere woorden op normale stranden. Het topless liggen op het strand is nog wel toegestaan, anders zou het weer terug naar de vorige eeuw zijn voor de regio Murcia. Veel inwoners en strandgangers, en dan met name diegene die de kleren graag uitdoen, begrijpen niet dat de moderne politici een zo’n ouderwetse en achterhaalde mentaliteit kunnen hebben.

De politici menen echter dat het aanscherpen van de verordeningen gebeurt om conflicten tussen voor- en tegenstanders van het nudisme te voorkomen op de regionale stranden. Volgens de gemeenten San Pedro del Pinatar en Mazarrón hebben zij al klachten ontvangen van strandgangers die niet gediend zijn van naakt gangers.

De meeste problemen in de gemeente Mazarrón werden gemeld in de wijk Bolnuevo en de baaien Rincón en Piedra Mala die niet bekend staan als naaktstranden maar wel pal naast geautoriseerde nudisme stranden liggen. Op andere plaatsen zoals de baaien en stranden van Cueva de los Lobos, Cala Amarilla, La Grúa, Cala Leño, Cala Desnuda, Barranco Ancho, El Jondón en El Salar is het nog wel toegestaan om zonder kleding te zonnen en te zwemmen en wordt dat duidelijk aangegeven op borden.

Inmiddels is op Change.org een handtekeningen actie begonnen tegen deze achterhaalde nieuwe gemeentelijke verordeningen. Er zijn inmiddels meer dan 4.900 mensen die de petitie getekend hebben.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.