skip to Main Content
Amazon wil deze zomer een tijdelijk logistiek centrum openen in Los Prados in Málaga
Diario Sur

Amazon wil deze zomer een tijdelijk logistiek centrum openen in Los Prados in Málaga

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Diario Sur

MÁLAGA – Het online warenhuis Amazon wil hoe dan ook een logistiek centrum hebben in Málaga en het liefst zo snel mogelijk. Aangezien het zelf bouwen op korte termijn geen optie is omdat men geen geschikt terrein kan vinden van tenminste 50.000 m2 groot, heeft het Amerikaanse concern gekozen voor een tijdelijk centrum gelegen op een gehuurd terrein in Los Prados, ten noorden van het industrieterrein Guadalhorce.

Het terrein is eigendom van Adif, de maatschappij die het Spaanse spoornetwerk onderhoud, en men heeft reeds een huurcontract getekend voor de komende twee jaar, een periode die Amazon kan gebruiken voor de eventuele bouw van een permanent logistiek centrum in Málaga waar men eerder al over sprak. Het gaat om 13.000 m2 waarop Amazon diverse tenten zal zetten en 26 containers waarin o.a. de kantoren gevestigd worden.

Zoals het er nu naar uitziet zal dit tijdelijke logistieke centrum van Amazon al in juni kunnen opengaan maar dat hangt helemaal af van de vergunningen die de gemeente moet verstrekken. De grootste tent zal 50 bij 55 meter zijn en 2.750 m2 aan oppervlakte hebben waarna er nog enkele kleine tenten komen. Amazon denkt dat alles in maximaal zes weken gebouw kan worden.

Het grootste deel van het 13.000 m2 grote terrein zal onbebouwd blijven zodat er vrachtwagens en containers kunnen staan. In vergelijking met het logistieke centrum in Sevilla wat 10.000 m2 groot is, zal het tijdelijke centrum in Málaga dus groter zijn. Er zal voor zo’n 80 tot 100 mensen werk gecreëerd worden.

Dit nieuwe tijdelijke logistieke centrum van Amazon is het tweede wat geopend zal worden in Andalusië aangezien in september 2017 al een centrum werd geopend in Sevilla. Het grootste en belangrijkste logistieke en distributiecentrum van Amazon is te vinden in San Fernando de Henares (Madrid). Daarnaast heeft het online bedrijf ook centra in Castellbisbal (Barcelona), El Prat (Barcelona), Illescas (Toledo) en Paterna (Valencia).

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken