skip to Main Content
April doet wat hij wil dus … sneeuw aan de Costa del Sol
Nito Salas / Diario Sur

April doet wat hij wil dus … sneeuw aan de Costa del Sol

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Nito Salas / Diario Sur

MÁLAGA – April is net zoals in Nederland en België een maand dat de lente is begonnen en het op papier lekker weer wordt maar april is de maand die doet wat hij wil, zoals het gezegde aangeeft en dat was ook nu te merken aan de Costa del Sol. Degene die zaterdagochtend vroeg wakker waren konden zien hoe de hoogste toppen van de Sierra de la Nieves en Axarquía wit zagen van de sneeuw.

Het gebeurt wel vaker in de winter maar in een aprilmaand waar de bezoekers in korte broeken en slippers richting de stranden gaan is het vreemd om te zien dat het binnenland besneeuwd is. Dat gebeurde deze zaterdagmorgen toen de hoogste punten vanaf 1.500 meter hoogte in de Sierra de las Nieves en de Axarquía regio besneeuwd waren.

De sneeuw was te zien ter hoogte van de natuurparken en berggebieden Sierras Tejeda, Almijara en Alhama waar toppen zoals de La Maroma met 2.068 meter, het hoogste punt van de provincie, besneeuwd was. Ook de Navachica met 1.868 meter hoogte in de Sierra Almijara zag wit van de sneeuw. Ook op andere punten in de provincie Málaga zoals in de gemeente Yunquera en zelfs bij Ronda waren wit gekleurd.

Bekijk op de website van Diario Sur enkele foto’s van de sneeuw.

 

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie
  1. Hoe hoger hoe kouder. En rotsen houden de kou ook langer vast en dat geldt ook bij warme temperaturen. Steen heeft die eigenschappen. Als de sneeuw nu op het strand had gelegen dat zou in vele monden ….a big suprise…. zijn geweest. Alles wat door beweging zich verplaatst is regelmatig aan verandering onderheven. Spanje moet zich ook preventief meer gaan beschermen tegen onstabiele kou-fronten. Meer geisoleerde woningen e.d. met betere moderne warmtebronnen . Het is niet alleen maar fun onder de zon. Met vage en onkundige regeringen die geen visie bezitten is dat helaas een groot nadeel . Ik zie het zo in mijn beleving er wordt teveel aan verkeerde doeleinden gegeven . Irritant en jammer. Geldt ook voor andere landen.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by