skip to Main Content
Barcelona wil de adoptie van huisdieren aanmoedigen met beelden van honden in de stad
Ajuntament de Barcelona

Barcelona wil de adoptie van huisdieren aanmoedigen met beelden van honden in de stad

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Ajuntament de Barcelona

BARCELONA – De gemeente Barcelona heeft verdeeld over de stad 20 beelden geplaatst van honden die ter adoptie worden aangeboden. Het gaat om realistische betonnen beelden die een nekband om hebben met een QR-code die gescand kan worden om meer informatie over de hond te vinden om deze eventueel te adopteren. Met deze actie die wordt uitgevoerd in samenwerking met het gemeente asiel, wil de gemeente inwoners aanmoedigen om huisdieren te adopteren.

In samenwerking met het Centre d’Acollida d’Animals van Companyia de Barcelona (Caab) is de gemeente Barcelona de campagne GosS.O.S. gestart ter bevordering van de adoptie van huisdieren. Hierbij wordt gebruikt gemaakt van 20 beelden van honden die zich op dit moment in het asiel bevinden. De beelden zijn gemaakt van wit/grijs beton en werden door middel van 3D printen zo realistisch mogelijk gemaakt. Bekijk HIER op de plattegrond waar de honden te vinden zijn in Barcelona.

De honden die te zien zijn op de straten van Barcelona zijn vastgebonden aan lantaarnpalen of bomen en hebben een nekband met QR-code die gescand kan worden om zo meer informatie te vinden over de hond die ter adoptie wordt aangeboden. In het gemeente-asiel zitten op dit moment 70 honden die al meer dan een jaar wachten op adoptie.

Vorig jaar werden er 760 honden en 600 katten opgenomen door het Caab asiel wat 13% meer is dan het jaar daarvoor in 2016. Gelukkig was er ook een stijging van 15% in het adopteren van huisdieren waardoor er 745 honden en 516 katten een nieuw huis konden vinden in 2017.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 4 reacties
  1. Denk op zich dat ze het goed hebben bedoeld en het ook best mensen aan het denken zal zetten.
    Laten we hopen dat het aanslaat en er nog vele honden daar een mooi huisje mogen vinden.

  2. Ik vind het een domme redenering, het lijkt eerder dat ze aanmoedigen en dat het normaal is om je hond aan een paal vast te binden. Bovendien wat hebben deze beelden niet gekost, hadden het geld beter in de opvang van honden geïnvesteerd.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by