skip to Main Content
Bosbrand in binnenland provincie Alicante
112 Twitter

Bosbrand in binnenland provincie Alicante

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

ALICANTE – Sinds zondagmiddag heeft men in het binnenland van de provincie Alicante te maken met een nieuwe bosbrand. Omdat het zondagmiddag erg warm was met temperaturen die tegen de 30 graden lagen en er sprake was van wind met harde windstoten in het binnenland van de provincie, kon de vlammenzee makkelijk om zich heen grijpen.

De bosbrand is zondagmiddag rond 16 uur uitgebroken tussen de gemeente Benichembla en Castell de Castells in de Marina Alta regio in de provincie Alicante. De moeilijk te blussen natuur- en bosbrand wordt vanuit de lucht bestreden door tien helikopters en vliegtuigen en op de grond door acht brandweerwagens met meer dan 50 brandweerlieden.

De Diputación de Alicante heeft inmiddels om meer materieel en mankracht gevraagd omdat de wind het bluswerk moeilijk maakt. Men sluit niet uit dat de vlammenzee diverse woningen in de omgeving kan bereiken, al doet men er alles aan om dat te voorkomen.

Zondagavond rond 20 uur wist de brandweer de natuur- en bosbrand onder controle te krijgen maar is deze nog niet voorbij en gaat het bluswerk ook in de nacht van zondag op maandag door. De wind kan er nog voor zorgen dat de brand zich verder verspreidt. Gedurende de nacht kunnen de vliegtuigen en helikopters niet deelnemen aan het bluswerk.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 8 reacties
 1. Op diarioinformacion staat de tekst onder de foto’s gewoon in het Spaans. Waarom moet dit hier nu zonodig weer in dat onleesbare Catalaans?

   1. Ja, en wie begrijpt dat?
    En dan nog, het verschil met Catalaans is heel klein. Het is feitelijk gewoon een Catalaanse taal, net als Mallorquín. Dat is ook de reden, waarom die idiote separatisten in Catalonië dromen van-wat zij noemen- een país Catalán. Ik vind dat ieder de plicht heeft dit met kracht te bestrijden. Door bv. de publicatie van deze taal tegen te gaan.

    1. Het Valenciaans is een taal zoals het Nederlands. In de tijd van Franco was het gebruik van het Valenciaans verboden. Elke Spanjaard van de regio Valencia begrijpt deze taal. Separatisten zijn geen idioten (20% van de Vlamingen zijn separatist). De overgrote meerderheid van de inwoners Valenciaanse Regio wenst helemaal geen afscheiding van Spanje.

    2. Rob ,woon jij in Spanje?
     Wel is een schande dat je zo over de mensen praat waar “jij ” tenslotte voor gekozen hebt .
     Erg ,heel erg

     1. Hallo Rietje, ja ik woon in Spanje. En, nee, ik heb niet gekozen voor separatisme en zal me daar altijd krachtig tegen verzetten. Ik geloof in de kracht van de samenleving, waarin heus wel verschillen zijn, maar deze overbrugbaar zijn. Ik herhaal dus mijn standpunt dat separatisten idioten zijn. Als je dat heel erg vindt, zijn we het daar gewoon niet over eens. En dat kan in een democratie.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken