Geen zomervakantie boeken en 1,5 meter afstand op Spaanse stranden

Geen zomervakantie boeken en 1,5 meter afstand op Spaanse stranden
Beeld: Freepik

Geen zomervakantie boeken en 1,5 meter afstand op Spaanse stranden

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De doodslag voor het toerisme, zo omschrijven veel toeristische ondernemingen de opmerking van de voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen. In een interview met de Duitse krant Bild zegt de voorzitter dat het normale leven pas kan terugkeren als er een vaccin is gevonden tegen het coronavirus. En dat zal waarschijnlijk pas tegen het einde van dit jaar zijn.

Zolang als er geen vaccin is, is het beter om verzorgingshuizen gesloten te houden maar kunnen de regels voor bewegingsvrijheid wel versoepeld worden. Maar ze raadt ook aan om voorlopig geen zomervakantie te boeken want ook tijdens de zomermaanden is het coronavirus nog overal aanwezig en er kunnen geen betrouwbare voorspellingen worden gedaan voor de zomermaanden.

In Spanje werd in de krant ABC reeds geschreven dat de Spaanse regering erover nadenkt om deze zomer geen internationaal toerisme toe te staan en alleen het binnenlandse toerisme mogelijk te maken. Het gaat echter om de enige krant die hierover heeft geschreven dus de vraag is of dit ook daadwerkelijk een optie is waar de Spaanse regering over nadenkt.

De regering is wel van plan om het binnenlandse toerisme te gaan bevorderen zodat de Spanjaarden deze zomer in eigen land blijven. Ook de toeristenplaatsen proberen alvast maatregelen te bedenken om de zomer open te kunnen gaan. Een van die maatregelen zou kunnen zijn dat men op stranden ook 1,5 tot 2 meter afstand van elkaar moet houden. 

Verdere maatregelen kunnen zijn dat het niet is toegestaan om in groepen op straat te lopen tijdens de wandelingen op de boulevard, dat er geen etentjes en barbecues plaats mogen vinden en dat hotels geen buffetten meer aanbieden. Maar zoals de voorzitter van de Europese Commissie ook al aangeeft, niemand weet wat er komen gaat en niemand kan op dit moment concrete plannen maken.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.