Search
menu
Search

Voorstel om met 75% korting van vasteland naar de Balearen te vliegen

Voorstel om met 75% korting van vasteland naar de Balearen te vliegen
Beeld: Freepik

Voorstel om met 75% korting van vasteland naar de Balearen te vliegen

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

PALMA – De vereniging van reisagenten op de Balearen eilanden (Aviba) heeft een voorstel gelanceerd om het nationale toerisme te reactiveren als de noodtoestand maatregelen en corna-crisis voorbij zijn. Het voorstel is om alle op het Spaanse vasteland wonende Spanjaarden en iedereen die daar staat ingeschreven als officiële inwoner 75% korting te geven op vliegtickets naar de Balearen eilanden.

De Agrupación Balear de Agencias de Viajes de las Islas Baleares (Aviba) wil dit voorstel naar de Spaanse overheid brengen om het nationale of binnenlandse toerisme te stimuleren na de corona-crisis. De 75% korting is niet een uit de lucht gegrepen percentage want dat is dezelfde korting die de bewoners van de Balearen eilanden krijgen wanneer zij binnenlandse vluchten maken.

De vereniging van reisagenten beargumenteerd dat de Spaanse regering in de Staatsbegroting van 2019 een bedrag van 625 miljoen opzij heeft gelegd voor financiële hulp voor de bewoners van de eilanden. Dat geld wordt nu niet gebruikt omdat de bewoners maar beperkt mogen en kunnen reizen tussen de eilanden onderling en naar het Spaanse vasteland. Daarom kan dit geld of een deel daarvan gebruikt worden om een deel van de binnenlandse vliegreizen van iedereen in Spanje te financieren.

Daarnaast kan men ook gebruik maken van het geld dat normaal gesproken gebruikt zou worden voor de Imserso ouderen reizen die door de overheid gefinancierd worden en die vanwege de corona-crisis zijn geannuleerd.

Als het aan Aviba ligt moet dit dan gelden voor alle Spanjaarden en voor die buitenlanders die officieel staan ingeschreven als woonachtig in Spanje.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?