Voorstel om met 75% korting van vasteland naar de Balearen te vliegen

Voorstel om met 75% korting van vasteland naar de Balearen te vliegen
Beeld: Freepik

PALMA – De vereniging van reisagenten op de Balearen eilanden (Aviba) heeft een voorstel gelanceerd om het nationale toerisme te reactiveren als de noodtoestand maatregelen en corna-crisis voorbij zijn. Het voorstel is om alle op het Spaanse vasteland wonende Spanjaarden en iedereen die daar staat ingeschreven als officiële inwoner 75% korting te geven op vliegtickets naar de Balearen eilanden.

De Agrupación Balear de Agencias de Viajes de las Islas Baleares (Aviba) wil dit voorstel naar de Spaanse overheid brengen om het nationale of binnenlandse toerisme te stimuleren na de corona-crisis. De 75% korting is niet een uit de lucht gegrepen percentage want dat is dezelfde korting die de bewoners van de Balearen eilanden krijgen wanneer zij binnenlandse vluchten maken.

De vereniging van reisagenten beargumenteerd dat de Spaanse regering in de Staatsbegroting van 2019 een bedrag van 625 miljoen opzij heeft gelegd voor financiële hulp voor de bewoners van de eilanden. Dat geld wordt nu niet gebruikt omdat de bewoners maar beperkt mogen en kunnen reizen tussen de eilanden onderling en naar het Spaanse vasteland. Daarom kan dit geld of een deel daarvan gebruikt worden om een deel van de binnenlandse vliegreizen van iedereen in Spanje te financieren.

Daarnaast kan men ook gebruik maken van het geld dat normaal gesproken gebruikt zou worden voor de Imserso ouderen reizen die door de overheid gefinancierd worden en die vanwege de corona-crisis zijn geannuleerd.

Als het aan Aviba ligt moet dit dan gelden voor alle Spanjaarden en voor die buitenlanders die officieel staan ingeschreven als woonachtig in Spanje.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Beste lezers. Wij zijn genoodzaakt om opnieuw de mogelijkheid tot reageren op onze artikelen te annuleren omdat we veel last hebben van spam-reacties en extra webverkeer. Hierdoor wordt de vraag naar onze website te hoog waardoor onze webhosting ons al meerdere keren op non-actief heeft geplaatst. We moeten opnieuw zoeken naar een oplossing om ervoor te zorgen dat jij als lezer kunt blijven reageren maar ook dat de website ‘in de lucht’ blijft.

Er zijn meer dan 30.000 reacties geplaatst op SpanjeVandaag en de mogelijkheid om te reageren willen we ook graag blijven handhaven maar dan wel op een manier dat de website in de lucht kan blijven. Ter vergelijking, op een normale dag worden tussen de 30 en 50 reacties geplaatst maar komen er net zoveel of meer spam-reacties binnen die weliswaar gescreend en gedetecteerd worden maar waardoor de website trager wordt en soms niet te bereiken is. Daardoor kunnen ook goedbedoelde reacties tussen de spam-reacties komen en dat kunnen we niet altijd controleren(ook omdat we niet 24 uur achter de computer zitten en de spam automatisch elke dag verwijderd wordt).

Excuses voor het ongemak en we zoeken opnieuw (het is de derde keer dat dit gebeurd) naar een oplossing. Je kunt altijd op onze Facebook pagina en Facebook groep of op Twitter terecht om te reageren op onze artikelen. Mocht je ergens vragen over hebben dan kun je ons altijd een email sturen of contact opnemen via WhatsApp. We proberen alle vragen die over Spanje gaan te beantwoorden. De redactie.

6 reacties op “Voorstel om met 75% korting van vasteland naar de Balearen te vliegen”

  1. Idioot??
   Helder is dat Aviba zelf niets financiert, maar slecht voor anderen gereserveerd geld in eigen belang uit denkt te kunnen geven.

   Misselijk?! Aviba of misschien zelfs de steller hierboven?

   Los daarvan zijn wij zeker geen “stelletje”!

 1. Lol, het geld van Wopke is binnen. Nu nog 50% korting op de binnenlandse vakantie en iedereen is blij.

Reacties zijn uitgeschakeld.

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.