Zware klap voor Spaanse economie vanwege de corona-crisis aldus het IMF

Zware klap voor Spaanse economie vanwege de corona-crisis aldus het IMF
Beeld: 123rf
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft in het World Economic Outlook voorspeld dat de wereldeconomie vanwege de corona-crisis een zware klap krijgt. Wereldwijd gezien zal de economie in 2020 met gemiddeld 3% krimpen wat veel slechtere cijfers zijn dan de laatste crisis in 2008. Voor Spanje wordt een inkrimping verwacht van 8% terwijl dit voor Nederland 7,5% en voor België 6,9% is.

Omdat ook het IMF niet weet hoe lang de coronavirus pandemie aanhoudt gaat het om onzekere economische ramingen. Zo denkt de IMF dat in de tweede helft dit jaar de pandemie verdwijnt en de wereldeconomie weer zal groeien. Als de pandemie echter langer zal duren dan zal ook de schade hoger uitvallen.

De krimp van de Spaanse economie wordt geschat op 8% wat minder is dan de 10% in Griekenland en 9% in Italië maar meer dan de 7,5% in Nederland, 7,2% in Frankrijk, 7% in Duitsland en 6,9% in België.

Het IMF voorspelt ook dat het werkloosheidspercentage in Spanje zal stijgen van het huidige 13,78% naar 20,8% in 2020 gevolgd door een werkloosheidspercentage van 17,5% in 2021.

De economische crisis die gaat komen wordt door veel experts gezien als de grootste crisis sinds de jaren dertig vorige eeuw. Het IMF noemt de huidige corona-crisis ‘The Great Lockdown’ als verwijzing naar de maatregelen die veel landen hebben genomen waaronder de lockdown en social distancing.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.