Het Spaanse woord of zin van de dag (248)

123rf
Beeld: 123rf

Het Spaanse woord of zin van de dag (248)

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Veel lezers spreken, schrijven en begrijpen het Spaans waarschijnlijk al maar er zullen ongetwijfeld ook veel lezers zijn die de Spaanse taal nog niet zo goed of helemaal niet onder de knie hebben. Daarom behandelen we in samenwerking met Supergoed Spaans Leren elke dag een Spaans woord, gezegde of zin en geven daarbij de juiste uitspraak. Doe je ook mee!

Deze ‘palabras españolas’ ofwel Spaanse woorden zijn gebaseerd op het castellano (uitspraak: kastejano – castiliaans), het zogenaamde algemeen beschaafd Spaans. Het komt erg vaak voor dat een Spaans woord diverse betekenissen heeft of in andere hoedanigheid gebruikt kan worden. 

Jouw taalbegeleidster is Cintha van Marrewijk en zij leert iedereen snel en makkelijk Spaans via www.supergoedspaansleren.nl

Woensdag 14 april 2021

El miércoles 14 de abril de 2021
uitspraak: el mjerkoles katorce (slissende c) de abril de dosmielbeentioeno

El miércoles de las palabrotas. De woensdag van de scheldwoorden, maar ook uitdrukkingen.

Zondag 18 april om 10:00 uur bijeenkomst over Emigreren met kinderen en werken in Spanje. Ik geef je tips, ons verhaal en je kunt vragen stellen. Ik vertel je wat wel en niet leuk is in Spanje. Schrijf je in met deze link: https://app.enormail.eu/subscribe/4163c2ec936aa93119f2027f5ebd903f

  • Son unos cerdos – uitspraak: son oenos cerdos (slissende c) – Het zijn varkens.
  • Es mala gente – uitspraak: es mala gente (harde g) – het zijn slechte mensen of het is 1 slecht persoon. Voor zowel meervoud als enkelvoud gebruik je dit woord.
  • Es buena gente – uitspraak: es bwena gente (harde g) – het zijn goede mensen of het is 1 goed persoon.
Ga naar de inhoud