Search
menu
Search

Het horrorhuis van Madrid waar een dokter zijn 8 kinderen jarenlang mishandelde

Het horrorhuis van Madrid waar een dokter zijn 8 kinderen jarenlang mishandelde
Beeld: Canva

Het horrorhuis van Madrid waar een dokter zijn 8 kinderen jarenlang mishandelde

Dit artikel is 8 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

In een huis in Colmenar Viejo (Madrid) ging al een tijdje een familiedrama schuil. Een dokter mishandelde er zijn acht kinderen. De zaak komt mondjesmaat aan het licht in de Spaanse pers en de inmiddels beruchte woning is met recht een horrorhuis geworden.

Acht kinderen die heel vaak alleen werden gelaten, constant afwezig waren op school en uren doorbrachten op het binnenplein van het huis. Dat was de zichtbare kant van een drama in een huis in Colmenar Viejo, vlak bij Madrid, waar een dokter acht minderjarige kinderen lange tijd mishandelde.

De dokter (45) en zijn vrouw (44) werden deze week aangehouden. Voorlopig werd hen de voogdij van de kinderen afgenomen. Buren getuigden van de overlast die de familie dag en nacht bezorgde. Een paar dagen geleden staken de kinderen de afsluiting van het huis nog in brand. Een van de buren vertelde hoe een van de kinderen op een dag uit het venster probeerde te springen. Ze zaten er al een tijdje opgesloten.

De gordijnen van de vensters waren zo goed als altijd gesloten. Keukens en badkamers bevonden zich in een erbarmelijke staat. De acht kinderen woonden samen in een kamer, mochten de woonkamer niet in en werden fysiek mishandeld als ze in de fout gingen. De urbanisatie waarin ze woonden beschikte over een eigen zwembad. Geen van de buren zag er echter ooit een van de kinderen zwemmen.

De dokter gebruikte zijn positie om de afwezigheid van zijn kinderen op school te rechtvaardigen. Hij wordt vervolgd voor ernstige mishandeling van zijn acht kinderen. Bovendien loopt er ook een onderzoek naar diefstal. In de woning werd namelijk medisch materiaal gevonden dat mogelijk zou zijn ontvreemd uit het ziekenhuis waar de man werkt.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?