skip to Main Content

FC Barcelona op overwinningstocht door de straten van Barcelona

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BARCELONA – (Redactie) Ondanks het feit dat er nog twee competitiewedstrijden moeten worden gespeeld in de Spaanse Primera División, is nu al bekend dat FC Barcelona voor het derde opeenvolgende jaar de kampioen van het land is. Dit werd afgelopen woensdag al gevierd toen de Catalanen 1-1 gelijk speelden tegen Levante maar vrijdag was het de dag van de grote Rua, optocht door de stad.

Vrijdag reed een dubbeldeks bus door de straten van de wijk Les Corts, daar waar ook het Camp Nou stadion staat. Hier begon de tocht langs meer dan 350.000 wild juichende voetbalfans en daar eindigde de rondtocht met een feestje in eigen stadion. Met name de fans op straat waren luid aan het zingen waarbij vooral opviel dat de trainer van Real Madrid, José Mourinho, het doelwit was. Met muziek van Shakira, de vriendin van verdediger Piqué, op de achtergrond, reed de bus al “Waka Waka” door de straten.

De Catalaanse club had ook oog voor de realiteit van de aardbeving in Lorca die op dezelfde dag plaatsvond als de wedstrijd en op de dubbeldeks bus had men een spandoek gespannen als eerbetoon aan de stad Lorca met de tekst Lorca in ons hart. Om 21.00 uur kwam de bus aan in het stadion waar het volle bak was en waar meer dan 90.000 fans de titel samen met de spelers vierden.

Het seizoen in Spanje is weliswaar voorbij maar op 28 mei heeft Barça nog een heel belangrijke Champions League wedstrijd finale tegen Manchester United te spelen. Wie weet, misschien kan er op die dag weer gefeest worden in Barcelona.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend