skip to Main Content
Weekendje Barcelona

Weekendje Barcelona

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

transavia 3Van Amsterdam naar Barcelona

De KLM biedt dagelijkse vluchten aan vanaf Schiphol. Binnen 1,5 uur reis je met het vliegtuig naar het zuiden van Europa en heb je ruim 1500 kilometer afgelegd. Een lekker korte vlucht naar Barcelona voor een vol weekend met warm weer. Het kan in de zomer erg heet worden. Houd daar wel rekening mee. Het is niet voor niets dat de Spanjaarden hun lange middagpauze, oftewel siësta, hebben tussen 14.00 en 17.00 uur.

Bezienswaardigheden
Een weekendje Barcelona is eigenlijk te kort om het uiterste uit de stad te halen. Maar alsnog kan je veel leuke dingen doen. Een van de grootste trekpleisters in de stad is het Sagrada Familia. Dit is een prachtige kerk ontworpen door Antoni Gaudí en het toonbeeld van Barcelona. Antoni Gaudí is de bekendste architect van Spanje en heeft zijn eigen museum in Barcelona dat ook erg in trek is.

Struin de ochtend over de Ramblas en aanschouw alle mimespelers en bizar verklede personen. Midden op de Ramblas bevindt zich ook een grote markt waar alles te vinden is. Van kruiden tot kleding. Even verderop gaat de brede Ramblas over op de populaire winkelstraat waar alle dure kledingzaken te vinden zijn.

Ben je toe aan wat meer ontspanning? Dan is Parc Güel een goede optie. Ook dit is weer ontworpen door de bijzondere architect Gaudí. Je moet eerst een flinke klim maken om het park te bereiken, want het is vrij hoog gelegen. Voor de mensen die liever geen stap meer verzetten, is er ook een kabelbaan die je helemaal naar de top brengt.

Uitgaansgelegenheden
Barcelona staat ook bekend om de vele uitgaansgelegenheden. De grote stad heeft een strand waar zich verschillende grote strandtenten bevinden. Deze tenten hebben overdag een terras en veranderen ’s avonds in een club. Verder zijn Club Catwalk en Club 22 erg bekende discotheken in en rondom het centrum.

Goedkope vluchten

Boek online op de KLM website voor goedkope vluchten naar Barcelona. Boek vroeg of last minute en profiteer van de vele voordelen. Met KLM vlieg je comfortabel en zonder overstap. Er zijn meerdere vluchten per dag beschikbaar, dus jouw perfecte tijd moet er zeker tussen zitten. Geniet van een heerlijk weekendje Barcelona vol cultuur, architectuur en gezelligheid.

Anders

Dit artikel is aangeleverd en aangepast door de redactie in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele of delen van deze tekst is zonder toestemming niet toegestaan.

Back To Top
×Close search
Zoeken