skip to Main Content
Dronken automobiliste die net haar rijbewijs heeft rijdt groep fietsers aan in Tarragona

Dronken automobiliste die net haar rijbewijs heeft rijdt groep fietsers aan in Tarragona

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

TARRAGONA – Een 26-jarig Columbiaanse vrouw uit de stad Reus heeft zaterdagmorgen rond 7 uur een groep wielrenners aangereden toen ze dronken achter het stuur zat. Blijkbaar had de vrouw vier keer meer dan het toegestane alcohol in haar adem. Wonder boven wonder raakte er slechts een van de zes fietsers gewond en moest hij vervoerd worden naar het ziekenhuis. De overige fietsers kwamen, op enkele schrammen na, met de schrik vrij.

De automobiliste reed op de N-420 weg op de terugweg van de stad Reus richting huis maar ter hoogte van de gemeente Maspujols reed ze op de groep fietsers in. Dit groepje van zes wielrenners was net met een route begonnen en waren van plan de T-704 op te rijden om aan klim te beginnen om via L’Axeilar en Vilaplana richting het verlaten bergdorpje La Mussara te rijden.

De Daewoo Kalos waarin de dronken automobiliste reed kwam op het andere wegdek terecht en reed zo in op de fietsers die in tegengestelde richting reden. Daarbij raakte een 42-jarige fietser gewond aan zijn enkel en liep hij enkele verwondingen op aan zijn benen en armen, reden genoeg om de man naar het ziekenhuis te brengen.

De politie arresteerde de vrouw ter plaatse nadat bij de ademanalyse bleek dat ze in plaats van de toegestane minder dan 0,15 milligram maar liefst 0,61 milligram alcohol per liter uitgeademde lucht bevatte. Dat is dus vier keer meer dan het toegestane voor een persoon die net een rijbewijs heeft gehaald. De vrouw werd weliswaar meegenomen naar het politiekantoor maar na verhoor en vanwege het feit dat er geen vluchtgevaar is, werd ze weer vrijgelaten in afwachting van een rechtsspraak.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 8 reacties
 1. Ik vind het ook wel typisch dat de berichtgeving een Columbiaanse betreft. Alsof Spanjaarden (en andere buitenlanders) hier nooit met een slok op rijden. Kijk maar eens naar de weekend statestieken van auto ongelukken na de lunchtijd!

 2. Er is nooit een excuus als een automobilist een fietser of iets dergelijks aanrijd. Tenslotte is een auto en killing machine (dat weten we de laatste tijd maar al te goed) en een bestuurder, ook een sobere, heeft de verantwoordelijkheid om te zorgen dat het niet gebeurt. Maar dat gezegd hebbende wil ik wel kwijt dat hier in het weekend vooral fietsende groepen wielrenners denken dat ze alleen op de wereld zijn en tenminste de gehele rijstrook in beslag nemen, drie dik of meer blijven rijden en zich totaal onbekommerd lijken van het gevaar dat ze creeren. Het is soms een wondertje dat het goed gaat. Ik denk dat de politie ook strenger moet optreden om dergelijks aan te pakken.

 3. ik ben het in dele met u eens dat de fietsers soms denken dat de weg van hun alleen is maar drank achter het stuur is totaal ontoelaat baar zulke mensen moeten ze opsluiten en alles afpakken
  en ja ik heb jaren lang ook gefietst tot mijn ongeluk vandaar
  don juan

 4. Er wordt te weinig gecontrôleerd. Ik zie het hier iedere dag wel gebeuren, goed wat alcohol achterover geslagen en toch achter het stuur kruipen. Vorige week nog een hele thriathlon groep aangereden, 3 doden en 2 zwaar gewonden. Deze 28-jarige dame had ook 4x meer alcohol in haar bloed dan de toegestane waarde en ook nog eens onder invloed van drugs. Was tevens al eens in 2014, haar rijbewijs vanwege het onder invloed rijden, voor 8 maanden kwijt. En dit heeft niets te maken met het feit of de wielrenners nu op een T of een N weg rijden en/of verlichting moeten dragen, maar meer met de verantwoordelijkheid van een autobestuurder. Want met alcohol en drugs op achter het stuur is een not done situatie.

 5. Als ik de wielersport of recreatie fietssport zou beoefenen, zou k wel drie keer nadenken voordat ik op de Carretera zou gaan fietsen. Gewoon altijd levensgevaarlijk.
  Men wil het aantal verkeersdoden terugdringen dus gewoon de Carretera (N -wegen) verbieden voor fietsers.

  1. Dat is fijn zeg! Het gaat hier om de T-704 dus niet een N weg, uw oplossing is om de fietsers daar te verbieden maar een alternatief is er (meestal) niet. Lijkt mij dat de oplossing bij de automobilisten gezocht moet worden. Bescherm de meest kwetsbare het eerst. Nee ik ben geen wielrenner.

   1. Idd soms gaat het niet anders omdat er geen andere mogelijkheid is, maar die fietsers zonder spatbord en verlichting mogen wel de weg op terwijl een woonwerk verkeer fietser wordt geacht dat wel te hebben dus een kans van een bon. En een dronken bestuurder is zo ie zo uit den boze.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken