Search
menu
Search

Meer dan 1.000 dorpen in Spanje hebben de laatste vijf jaar geen geboorte meer gezien

Oeps ... foto ontbreekt!

Meer dan 1.000 dorpen in Spanje hebben de laatste vijf jaar geen geboorte meer gezien

Dit artikel is 6 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – In 1.027 dorpen in Spanje is de laatste vijf jaar sinds 2012 geen kind meer geboren wat inhoudt dat een 13% van alle 8.112 gemeenten in Spanje geen geboorte meer gezien heeft de afgelopen vijf jaar. Daarnaast zijn er 633 dorpen waar geen enkele inwoner jonger is dan 11 jaar, aldus de cijfers van het Spaanse Bureau voor de Statistiek (INE).

Het dorp met de meeste inwoners waar geen enkel kind woont is Villaornate y Castro in de provincie León met 360 inwoners. Er zijn nog eens 420 gemeenten te vinden in Spanje waar geen enkele inwoner jonger is dan 15 jaar.

In de provincies Salamanca, León en Valladolid wonen de meeste 65-plussers terwijl de gemeenten Parla, Fuenlabrada en Dos Hermanas de plaatsen zijn waar de meeste ouderen wonen. Een 19,1% van de Spaanse bevolking is inmiddels ouder dan 65 jaar.

Het aandeel oudere inwoners is groter in de gemeenten die verder weg van een grote stad liggen en in de binnenlanden van Spanje, met name in de deelstaten Castilla-La Mancha en Castilla y León.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?