Nieuwe thriller met Spaanse stad Vitoria in de hoofdrol

Nieuwe thriller met Spaanse stad Vitoria in de hoofdrol
Beeld: Archieffoto

Nieuwe thriller met Spaanse stad Vitoria in de hoofdrol

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VITORIA – Op 9 juli zal een nieuw boek uitkomen dat over Spanje gaat. ‘De stilte van de witte stad’ is een spannende thriller geschreven door Eva García Sáenz de Urturi in de stijl van de bekende Spaanse schrijver Carlos Ruiz Zafón. In dit boek staat echter Barcelona niet centraal maar speelt de Baskische stad Vitoria een hoofdrol.

Schrijfster Eva García Sáenz de Urturi (1972) is in Spanje niet nieuw maar haar boeken zijn nog niet allemaal vertaald naar het Nederlands. In het Spaans heeft het boek ‘De stilte van de witte stad’ de naam ‘El silencio de la ciudad blanca’ gekregen en is dit het eerste deel van een trilogie.

De Spaanse versie ‘El silencio de la ciudad blanca’ werd reeds uitgebracht in 2016 en werd gevolgd door deel 2 van de trilogie ‘Los ritos del agua’ in 2017 en deel 3 ‘Los señores del tiempo’ in 2018.

Het eerste deel van de trilogie is nu naar het Nederlands vertaald onder de naam ‘De stilte van de witte stad’ waarbij ongetwijfeld de andere twee boeken later ook vertaald zullen worden.

Verhaal

Tasio Ortiz de Zárate is een briljante archeoloog die twintig jaar geleden werd veroordeeld voor een reeks bizarre moorden in het rustige stadje Vitoria. Hij staat op het punt voor het eerst de gevangenis te verlaten, als de misdaden weer beginnen: in de kathedraal van Vitoria wordt een jong stelletje gevonden: naakt en om het leven gekomen door bijensteken in hun keel. Niet veel later wordt in de Casa del Cordón, een bekend middeleeuws gebouw in de stad, een ander koppel vermoord.

De jonge inspecteur en profiler Unai López de Ayala – beter bekend als Kraken – wil niets liever dan meer moorden voorkomen, maar een recente tragedie in zijn eigen leven maakt het hem moeilijk om deze zaak te behandelen als alle andere. Zijn onorthodoxe werkmethode wekt bovendien ergernis bij zijn baas. De tijd begint te dringen en de dreiging wordt alsmaar sterker: wie volgt?

  • Verschijningsdatum: 9-7-2019
  • Ebook prijs: 9,99 euro
  • Paperback prijs: 15 euro
  • ISBN: 978-90-449-7812-4
  • Aantal pagina’s: 512
  • Uitgever: A.W. Bruna
  • NUR: 305
Nieuwe thriller met Spaanse stad Vitoria in de hoofdrol
Bruna
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.