Aantal corona-besmettingen bij kinderen iets toegenomen in Spanje

Aantal corona-besmettingen bij kinderen iets toegenomen in Spanje
Beeld: 123rf
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Het zijn geen verontrustende aantallen maar volgens de experts zijn er twee weken nadat de kinderen op een gecontroleerde wijze naar buiten mogen om te spelen, rennen en wandelen meer besmettingsgevallen bij kinderen opgemerkt.

Sinds zondag 26 april mogen de kinderen tot 14 jaar naar buiten om onder begeleiding van een volwassen persoon te spelen, wandelen, fietsen en/of rennen. Nu twee weken later kan de balans opgemaakt worden en is gebleken dat er een stijging is van besmettingsgevallen onder kinderen.

Ondanks de redelijk hoge percentages gaat het om weinig kinderen die besmet zijn geraakt en zijn echt geen alarmerende aantallen. Toch willen experts dat men rekening houdt met het besmettingsgevaar voor kinderen want het coronavirus is nog steeds aanwezig.

Tussen 26 april en 12 mei is het aantal besmettingsgevallen onder kinderen gemiddeld met 21,8% toegenomen. In de leeftijdsgroep tot 10 jaar was er een toename van +35,3% terwijl dit bij kinderen tussen 10 en 19 jaar +40,9% was (naar buiten gaan was toegestaan ​​voor kinderen onder de 14 jaar).

Bij andere leeftijdsgroepen werden minder grote stijgingen gezien zoals 20-29 jaar een stijging van +26%, 30-39 jaar +24,7%, 40-49 jaar +23,4%, 50-59 jaar +22,8%, 60-69 jaar +16,9%, 70-79 jaar +13,4%, 80-89 jaar +22,9% en 90+ jaar +32,4%.

In het geval van de volwassenen is het zo dat deze leeftijdsgroepen sinds 2 mei in bepaalde tijdvakken naar buiten mogen en sinds 4 mei en 11 mei er meer bewegingen mogelijk zijn. Om te weten of deze vrijheden en versoepelingen geleid hebben tot meer besmettingsgevallen is het nu nog te vroeg aangezien men rekening moet houden met een periode van 15 dagen omdat te kunnen controleren.

We hebben het hier dus over percentages want het Ministerie van Volksgezondheid heeft geen aantallen vrijgegeven. Weliswaar gaat het dus om de hoogste percentages maar het aantallen kinderen dat besmet raakte, in het ziekenhuis werd opgenomen of in de intensive care belandde is kleiner dan andere leeftijdsgroepen.

In de leeftijdsgroep tot 10 jaar werd er een stijging genoteerd van +29,1% wat betreft ziekenhuisopnames en +39,3% intensive care opnames. In de leeftijdsgroep 10-19 jaar was dat 26,85% ziekenhuisopnames en +35,3% intensive care opnames.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.