skip to Main Content

Anonymous internethackers gearresteerd in Barcelona

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BARCELONA – (Redactie) De Spaanse politie heeft drie hackers, die hoogstwaarschijnlijk onderdeel uitmaken van Anonymous, in Barcelona gearresteerd. Een van hen beheerde een server van waaruit onder andere het PlayStation Network van Sony is aangevallen. De politie was de mannen op het spoor gekomen nadat de agenten meer dan twee miljoen regels uit chat logs en webpagina’s hadden geanalyseerd. Dit is de eerste keer dat leden van Anonymous zijn gearresteerd in Spanje.

De mannen worden ervan verdacht online aanvallen te hebben gepleegd op het Sony PlayStation Network, de banken BBVA en Bankia, het Italiaanse energiebedrijf Enel en de overheden van Egypte, Algerije, Libië, Iran, Chili, Colombia en Nieuw-Zeeland. In welke mate de verdachten verantwoordelijk zijn voor de aanvallen op het Sony PlayStation Network is vooralsnog onbekend.

Anonymous ontkende eerder verantwoordelijk te zijn voor de aanvallen, maar liet later weten dat het toch mogelijk is dat een van hun splintergroeperingen achter de hack zit. Eerder vandaag meldde Sony-baas Kaz Hirai nog dat de hackers van het PlayStation Network mogelijk nooit gevonden zullen worden. Hoewel dit nu toch anders blijkt uit te pakken.

Als antwood op de arrestatie heeft de website van de Policia Nacional zaterdag enkele uren platgelegen nadat hackers van Anonymous de website hadden gekraakt.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend