skip to Main Content

Hoogste hotel van Europa in Benidorm vormt “jump base”

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BENIDORM – (Else Beekman) Het hoogste hotel van Europa, hotel Bali in Benidorm, vormde het afgelopen weekend de “jump base” voor 20 waaghalzen uit 15 landen. Het doel is tegelijkertijd simpel maar ook uiterst gecompliceerd; vanaf 160 meter hoogte de diepte inspringen om met een parachute te landen op een doel op het terras van het beroemdste hotel van de populaire Spaanse kustplaats.

De sprongen worden gedaan in het kader van de Salto B.A.S.E. competitie. De letters staan voor ‘building’, ‘antenna’, ‘span’ en ‘earth’ en vormen een wereldkampioenschap dat dit jaar werd gewonnen door de Fransman Danniel Witchalls. Ook de Spanjaard Rafael Navarro zat in de finale.

Vrije val

Na enkele seconden vrije val, openen de parachutes en moeten de deelnemers landen in het centrum van een enorme cirkel afgebeeld op het terras van het hotel.

Degene die het dichtste bij het centrum van deze cirkel landt, krijgt de meeste punten. De jury kijkt eveneens naar de tijd van de val en wanneer de parachute wordt geopend.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend