skip to Main Content

Koning van Spanje geeft prijs weg aan inwoners door aardbeving getroffen Lorca

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MURCIA – (Else Beekman) De Spaanse koning Juan Carlos heeft bevestigd dat hij de geldprijs die hij ontving voor zijn exceptionele humanitaire werk zal doneren aan het fonds voor wederopbouw van Lorca. De koning had de Russische Staatsprijs ter waarde van 125.000 euro zaterdag in ontvangst moeten nemen in het Kremlin in Moskou. Hij moest hier echter verstek laten gaan omdat hij onlangs aan zijn knie werd geopereerd.

Aardbeving

De prijs is de grootste die ooit door Rusland werd toegekend aan een buitenlands leider. Vrijdag gaf de koning aan dat hij zijn prijs wilde doneren aan de fondsen voor de slachtoffers van de aardbeving van 5,2 op de Schaal van Richter. Negen mensen kwamen om het leven, honderden raakten gewond en duizenden mensen raakten (tijdelijk) dakloos.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend