skip to Main Content

Nederlandse chauffeurs al maand vast op parkeerterrein Baskenland

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

SAN SEBASTIAN – (Redactie) Twee chauffeurs van het Rotterdamse transportbedrijf H&F hebben een maand vast gestaan op een bewaakte parkeerplaats bij de Spaanse grensplaats Irun. Hun vrachtwagen is vergrendeld door Justitie in Spanje. De chauffeurs, twee broers van Poolse afkomst, werden aangehouden en kregen een slot op het stuur wegens nog niet betaalde boetes van bijna 15.000 euro. De boete hadden zij onder meer gekregen voor overbelading van de wagen.

Eén van de mannen heeft suikerziekte en dreigde zonder medicijnen te raken. Deze man is inmiddels naar Nederland gehaald. Het transportbedrijf heeft geld overgemaakt voor eten en drinken, maar het geld voor de boete heeft H&F nog niet bij elkaar. Transportplanner Rob Eradus van het bedrijf heeft veel contact met de chauffeurs. “We vinden de situatie verschrikkelijk. We hopen donderdag de vrachtwagen vrij te krijgen, maar we zijn een klein bedrijf en het gaat om veel geld, dus dat duurt even.”

Verschillende Nederlandse vrachtwagenchauffeurs proberen de broers nu ook (financieel) te helpen. De Nederlandse ambassade kan niets doen, omdat de mannen een Pools paspoort hebben.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend