skip to Main Content

Nieuw op Mallorca: Cocina Aventura, een stukje Nederland in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MALLORCA – (Persbericht) U woont in Spanje en u heeft al in geen tijden meer ontbijtkoek gegeten, misschien ook geen beschuit, kletskoppen of appelstroop? U weet het wel, op zoek naar de ingrediënten voor een nieuw recept en het niet kunnen vinden. Het kan allemaal gevonden worden bij “Cocina Aventura” op het eiland Mallorca.

“Naast de meer dan 100 soorten kruiden & melanges, kooksauzen, kookpasta´s en 50 soorten thee, hebben we uiteraard ook een ruim aanbod aan Nederlandse producten. Van Hak groenten, Unox erwtensoep, rookworst, Zaanse mayonaise, stroop, Koopmans appeltaart mix, drop, hagelslag tot pindakaas, het is teveel om op te noemen”. “In het diepvries gedeelte hebben we zelfs Kwekkeboom kroketten en haring ” zegt eigenaar Marijke. Drie jaar geleden kwam ze naar Mallorca. “Ik vond dit eiland erg mooi en aangezien er een internationale mix van bewoners en bezoekers is, heb ik begin vorig jaar de winkel ” Cocina Aventura “in Binissalem geopend.”

“Veel Nederlandse producten zijn onvervangbaar. In Nederland stond u er niet bij stil, maar als expat ga je sommige dingen toch wel anders waarderen”. “Onze lange verbondenheid met het archipel van smaragd heeft er voor gezorgd dat wij een lange traditie kennen om met kruiden te werken, maar dan wel op de Nederlandse manier, denk hierbij aan speculaas, kruidkoek, gekonfijte gember of de jeneverbes in de zuurkool”.

“In Engeland is met name de Indiaanse keuken groot en de Tikka masala is daar de nationale dish. “In Nederland hebben we  van oudsher een connectie met de Indische en de Chinese keuken uit Hong Kong”. “De boemboes, sambal, atjar tjampoer, oestersaus en ketjap saus zijn ook in menige Hollandse keuken terug te vinden”. “Tel daarbij het kruiden gebruik uit de middeleeuwen op (tot op vandaag  kunt u oude kasteel of klooster tuinen bezoeken waar u planten tegenkomt zoals salie, lavas, rozemarijn, tijm en selderie of meer medicinale planten zoals valeriaan, senna, lindebloesem en kamille) en u begrijpt dat dit een geweldige springplank heeft gevormd voor zeer veel goede smaken, die echter zo gewoon zijn dat niemand er meer bij stil staat” legt Marijke uit.

Ga met Cocina Aventura op smaakreis en beleef elke dag een ander werelddeel. Van de Maghreb Kofta Kebab via de Creoolse Noodles naar de Tex Mex Chili con Carne. Met de Compleet kruiden melanges eet je de hele wereld rond! “Fijnproevers die de producten kennen noemen het de “Mezclas Mágicas”. “U kookt, wij zorgen voor de smaak!” zegt Marijke bevlogen.

Cocina Avantura hoopt de avontuurlijke kok van dienst te kunnen zijn. Kunt u een product niet vinden, dan gaan ze geheel vrijblijvend voor u op zoek. Woont u buiten Mallorca? Geen nood, binnen Spanje sturen ze voor 8,70 euro al een pakket van 10 kilo naar u toe. Voor levering buiten Spanje gelden andere tarieven.

Kortom, de (web)winkel is een bezoek waard.

Cocina Aventura
Calle Guillem Marti, 1 Binissalem, Mallorca
Telefoon: 971-886 438
www.cocina-aventura.com / info@cocina-aventura.com
Maandag tot vrijdag: 10.00-13.30 en 17.00-20.00. Zaterdag: 10.00-13.30.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend