skip to Main Content

Spaanse regering bereikt akkoord over arbeidsmarkt

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – De Spaanse regering heeft afgelopen vrijdag ingestemd met belangrijke hervormingen van de arbeidsmarkt. Zo hoopt men de werkloosheid, die is opgelopen tot 21 procent, terug te dringen en investeerders gerust te stellen over het trage economisch herstel van het land.

Het pakket maatregelen werd tijdens een zitting van het kabinet goedgekeurd en direct van kracht door een nooddecreet uit te vaardigen. Later dit jaar worden de maatregelen in het parlement besproken en kan het decreet geamendeerd worden.

De regering neemt actie nu na maanden van gesprekken tussen vakbonden en werkgevers geen akkoord kon worden bereikt. Beide partijen hebben forse kritiek geleverd op delen van de hervormingen, waaronder de wijziging van de regels voor cao-onderhandelingen. Volgens vicepremier Alfredo Perez Rubalcaba is er echter een balans gevonden. (Novum)

Anders

Dit artikel is aangeleverd en aangepast door de redactie in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele of delen van deze tekst is zonder toestemming niet toegestaan.

Back To Top

Send this to a friend