skip to Main Content
Ryanair gaat 8 euro vragen voor het vervoer van ensaimadas vanaf Mallorca

Ryanair gaat 8 euro vragen voor het vervoer van ensaimadas vanaf Mallorca

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MALLORCA – Is het een publiciteitsstunt of is het waar, dat weet je bij Ryanair nooit. In de nieuwe statuten van Ryanair staat schijnbaar dat passagiers die vanaf Mallorca ergens naar toe vliegen en de typische grote ronde ensaimadas mee willen nemen in de cabine, daar vanaf nu 8 euro voor moeten gaan betalen.

Het is een opvallende verschijning als je vanaf Mallorca naar bijvoorbeeld het vaste land van Spanje vliegt en de passagiers buiten hun handbagage ook een achthoekige platte doos of meerdere dozen ziet dragen die netjes in een plastic zak zitten of bij elkaar zijn gebonden met touwen. In deze dozen zitten de typische grote ronde lekkernijen, ensaimadas, met of zonder vulling en poedersuiker bovenop.

Deze ensaiamadas zijn altijd een doorn in het oog geweest bij Ryanair aangezien men in theorie altijd maar een stuks handbagage mee mag nemen in de cabine, zelfs handtassen moeten in de handbagage zitten. Tot op heden werden op vluchten vanaf Mallorca uitzonderingen gemaakt voor de ensaimadas souvenirs maar daar lijkt nu een einde aan te gaan komen.

Of je stopt de ensaimadas in je handbagage of je betaalt 8 euro, dat zijn de nieuwe regels van Ryanair. Daarnaast dient een handbagage koffer het formaat 55x40x20 cm te hebben waardoor in theorie een ensaimada niet eens in de koffer past. Hierdoor zullen veel passagiers dus genoodzaakt zijn om 8 euro te gaan betalen indien zij deze lekkerbijen mee willen nemen naar huis.

De prijs van 8 euro is overigens voor elke ensaimada … als je bedenkt dat er meestal meerdere ensaimadas mee worden genomen dan kan dat korte vluchtje naar het Spaanse vasteland ineens een stuk duurder worden – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken