skip to Main Content
Website Infojobs neemt stijging van 36 procent waar aan aanbod van werk

Website Infojobs neemt stijging van 36 procent waar aan aanbod van werk

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

infojobs1aBARCELONA – De belangrijkste website voor het vinden van een baan in Spanje is Infojobs.net en deze website heeft net bekend gemaakt dat er gedurende de maand mei 35,6% meer banen werden aangeboden dan dezelfde maand in 2015. In concreet werden er gedurende de meimaand 213.654 nieuwe banen gepubliceerd op de website, dat zijn er 56.095 meer dan in de maand mei vorig jaar.

21,6% van alle nieuwe banen die te vinden zijn op Infojobs bieden een vast contract terwijl bij 19,9% het werk voor bepaalde tijd is zoals gedurende de zomermaanden in het toerisme. 58,2% van alle geregistreerde banen waren op full time basis terwijl 16,5% van de banen op part time basis zijn. Bij 35,7% van alle nieuwe banen wordt ervaring als een must gezien.

In de maand mei werden er dus 213.654 nieuwe banen gepubliceerd op de website maar er registreerden zich 1.312.115 personen die op zoek zijn naar werk. De meeste banen die aangeboden werden zijn in de commerciële en verkoop sector gevolgd door informatica en telecommunicatie, klantenservice en de dienstensector.

Over Infojobs

De website Infojobs.net is de belangrijkste privé plaats waar men werk kan zoeken en waar werk wordt aangeboden. Infojobs werd in 1998 opgericht door Grupo Intercom maar werd jaren later overgenomen door het Noorse Schibsted die ook al andere bekende websites zoals Segundomano.es, Coches.net, Fotocasa en Milanuncios.com bezitten in Spanje. Bij Infojobs zelf werken circa 200 personen die in het hoofdkantoor in Barcelona of in een van de 10 kantoren in Spanje werken – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken