skip to Main Content
Ex freestyle bokser gaat in nieuw tv-programma op zoek naar de dierenmishandeling in Spanje

Ex freestyle bokser gaat in nieuw tv-programma op zoek naar de dierenmishandeling in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – De televisiekijkers in Spanje konden voor het eerst kennismaken met Javier Roche toen hij als “el rey chatarrero” verscheen in het programma Callejeros in 2013. Sindsdien is de oud ijzer verzamelaar en bokser uitgegroeid tot een waar Social Media icoon met meer dan 240.000 volgers. Freestyle boxen doet hij niet meer want daar was zijn moeder niet zo blij mee (en daar moet je, hoe stoer je ook bent, naar luisteren) maar wel zet hij zich in voor de dieren in Spanje. Deze woensdag is hij te zien in het nieuwe Cuatro programma “A cara de perro”.

De Koning van het schroot of oud ijzer is niet alleen een ex freestyle bokser en eigenaar van de gratis gymzaal Chatarras Palace, hij is ook iemand die zich inzet voor de rechten van dieren en probeert via internet en in levende lijve te vechten tegen het dierlijk leed en dierenmishandeling. Het televisiekanaal Cuatro zag in hem een presentator met karakter en zo werd het nieuwe programma “A cara de perro” geboren. Dit is te zien vanaf woensdagavond 22.45 uur.

In zes afleveringen gedurende het eerste seizoen zal de zwaar getatoeëerde Javier Roche op zoek gaan naar dierenmishandeling in Spanje, naar de personen, de redenen waarom men dat doet en oplossingen zoeken om het te stoppen. Het eerste programma gaat over het traditionele feest Toro de la Vega in Tordesillas waar het inmiddels verboden is om met lansen een stier te doden. Daarna zullen nog vijf afleveringen volgen met verschillende onderwerpen die met dierenmishandeling te maken hebben.

Voor diegene die het willen zien, het wordt uitgezonden op het Spaanse televisiekanaal Cuatro op woensdagavond om 22.45 uur. Het programma zal ook online te zien zijn via de website van Cuatro.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 7 reacties
 1. Leo, heel veel dank voor de tip!!!
  Eugenia, het is inderdaad fijn dat er nog mensen zijn die zich inzetten voor dieren.
  Vroeg thuis vandaag moreno? Kzie het.
  Niet genoten van de beste tapasbars?
  Wij wel, alhoewel niet de beste tapas, er kan maar een de allerbeste zijn, maar het heeft toch gesmaakt met een lekker wijntje…

 2. Het programma is terug te zien op de mainpage van Mediaset genaamd mitele.es , op A la carta klikken daarna rechts op Ver más en dan zie je het logo van het programma verschijnen.

 3. ah Moreno 2 denk ik, altijd op zoek naar taalfouten of was dit een grapje? kan ook he
  voor mij gaat het over een man die heel hard zijn best gaat doen om dierenleed tegen te gaan en daar heb ik heel veel respect voor en voor de rest, een foutje in het artikel is toch niet erg…..ben al blij dat Remco artikels wil schrijven waarvoor dank!!!!!!

 4. BOXER is een hondenras.BOKSER is het Nederlandse woord voor “vuistvechter” Met dank voor deze rechtzetting.;)

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken