skip to Main Content
Meer politieagenten op straat om een veilige zomer te garanderen in Spanje

Meer politieagenten op straat om een veilige zomer te garanderen in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Deze week heeft de Minister van Binnenlandse Zaken, Juan Ignacio Zoido, het “Plan de Turismo Seguro de España” gepresenteerd om ervoor te zorgen dat alle inwoners en bezoekers van Spanje, en dan met name in de toeristische gebieden, een veilige zomer hebben. Als onderdeel van dit plan worden er meer dan 2.600 extra politieagenten ingezet en zal de speciale applicatie Alertcops vernieuwd worden en beschikbaar zijn in 100 talen.

Koste wat kost wil men problemen deze zomer voorkomen in Spanje en om de veiligheid van iedereen te waarborgen worden er dit jaar bijna het dubbele aan extra politieagenten ingezet op strategische punten en de meest toeristische plaatsen in deelstaten als Catalonië, Andalusië, Comunidad Valenciana, Balearen, Madrid, Asturië, Galicië en de Canarische Eilanden.

Deze agenten zullen overal aanwezig zijn en de kans is groot dat je ze zult zien maar ook dat ze niet opvallen omdat ze als normale burgers rondlopen. Dus het niet zien van agenten in uniform wil niet zeggen dat ze er niet zijn. Deze politieagenten zullen ook extra aanwezig zijn bij speciale evenementen zoals het stierenrennen in Pamplona, de zomerfeesten die overal gevierd worden en het tomaten gooi feest La Tomatina.

Naast Spaanse agenten zullen er ook collega’s uit andere landen naar Spanje reizen om daar waar bepaalde nationaliteiten meer aanwezig zijn beter te kunnen helpen in de eigen taal. Het zou dus zomaar kunnen voorkomen dat de Britten Engels kunnen praten tegen Britse agenten op Mallorca en Nederlanders datzelfde kunnen doen tegen Nederlandse agenten in Lloret de Mar of andere badplaatsen.

Alertcops

Naast extra agenten zal ook de speciale mobiele applicatie Alertcops in juli vernieuwd en gepresenteerd worden in 100 talen. Deze app bestond al maar is nu verbeterd om het gebruiksgemak beter te maken als men aangifte wilt doen, een misdrijf of delict wilt melden via tekst, foto of video en als men wil communiceren met de politie. Tot nu toe moest men zich altijd aanmelden maar dat is in de nieuwe versie voorbij waardoor iedereen deze app kan gebruiken, ongeacht welke taal.

Lees ook: Het hoe en wat over de politie in Spanje

Al met al moeten al deze maatregelen ervoor zorgen dat de zomer in Spanje rustig en zonder noemenswaardige problemen zal verlopen. Men verwacht dit jaar tegen de 80 miljoen buitenlandse toeristen en ook de Spanjaarden zelf zullen weer massaal in eigen land op vakantie gaan.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties
  1. Wij voelen ons altijd veilig in Spanje.
    Zomer, winter of ander seizoen.
    Altijd genoeg politie aanwezig.
    En niet alleen in uniform, dit weet ik uit goede bron.
    Dat er nu ook in het hoogseizoen politie ( met andere nationaliteit ) aanwezig zal zijn is voor vele vakantiegangers een pluspunt.

  2. Dankjewel Spaanse politie. Ik denk vaak aan jullie dat jullie dit werk willen doen om ons te beschermen.

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken