skip to Main Content
Na Messi nu ook Cristiano Ronaldo onderzocht door Spaanse belastingdienst voor miljoenenfraude

Na Messi nu ook Cristiano Ronaldo onderzocht door Spaanse belastingdienst voor miljoenenfraude

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

VOETBAL – Lionel Messi en Cristiano Ronaldo zijn blijkbaar niet alleen op het voetbalveld elkaars concurrent maar ook in de fraude van de Spaanse belasting. Terwijl Messi een gevangenisstraf van 21 maanden heeft gekregen voor de fraude van 4,1 miljoen euro tussen 2007 en 2009 zal Ronaldo voor de rechter moeten verschijnen voor het frauderen van 14,7 miljoen euro welke tussen 2011 en 2014 door diverse organisaties welke op zijn naam staan gefraudeerd werd. De Portugese speler kan een straf krijgen van 7 jaar en een boete van 28 miljoen euro.

Cristiano Ronaldo wil niet alleen een betere voetballer zijn dan Lionel Messi (of andersom) maar wil de Argentijn blijkbaar ook aftroeven wat betreft belastingfraude en een mogelijke geldboete en celstraf. Messi werd door een rechter en daarna door het Hooggerechtshof veroordeeld tot een celstraf van 21 maanden, iets wat hij waarschijnlijk nooit zal uitzitten, voor de belastingfraude van 4,1 miljoen euro. Ronaldo kan echter een celstraf krijgen van 7 jaar en een boete van 28 miljoen euro voor de belastingfraude van 14,7 miljoen euro.

Cristiano Ronaldo wordt door de Belastingdienst en de rechtbank in Madrid onderzocht voor de fraude van diverse bedragen gedurende de jaren 2011 (1,4 miljoen), 2012 (1,6 miljoen), 2013 (3,2 miljoen) en 2014 (8,5 miljoen). Ronaldo wordt er van de autoriteiten van beschuldigd dat hij een bedrijfsstructuur heeft gecreëerd om aan de Spaanse belasting inkomsten in Spanje voor de rechten op het imago te frauderen door deze bewust en vrijwillig naar de organisaties Multisports & Image Management LTD en Tollin Associates LTD in Ierland te suizen.

Cristiano Ronaldo heeft nu volgens de krant 20 Minutos twee mogelijkheden: Mocht de rechter de straf van 7 jaar met de helft verminderen – net zoals in het geval van Messi – dan spreekt men nog over 3,5 jaar cel wat zal inhouden dat Ronaldo de gevangenis in moet omdat de straf meer is dan 24 maanden.

In het tweede geval kan Ronaldo een mildere straf krijgen van 21 maanden omdat de rechter deze in vieren deelt waardoor Ronaldo niet de gevangenis hoeft te gaan omdat dit minder is dan 24 maanden en hij nog nooit veroordeeld is. Voor deze tweede mogelijkheid moeten alle onderzoekers, inspecteurs en rechters echter wel meewerken. Waar Ronaldo waarschijnlijk niet onderuit komt is de boete van 28 miljoen euro.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties
  1. ah de belastingen….Christiano zal wel enkele miljoenen boete betalen : een weekloon of 2 …. en wakker liggen die mannen er niet van maar ik ook niet, kijk maar naar al het andere gesjoemel in Spanje en andere landen en vloeken doe ik al lang niet meer…..

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken