skip to Main Content
Seat is op zoek naar een nieuwe naam voor het laatste model auto .. ook jij kunt kiezen!

Seat is op zoek naar een nieuwe naam voor het laatste model auto .. ook jij kunt kiezen!

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BARCELONA – Seat is op zoek naar een naam voor een nieuw automodel die men binnenkort wil lanceren. De Spanjaarden worden nu opgeroepen hun voorkeur door te geven waarbij die naam voor een nieuwe SUV gelinkt kan worden met rivieren, dorpen, monumenten, steden en regio’s in Spanje. Eerder maakte Seat al gebruik van o.a. de namen Ibiza, Leon, Toledo, Alhambra en zelfs Málaga. Allemaal namen die Seat zelf verzonnen heeft maar nu is het de beurt aan de Spanjaarden om een nieuwe naam te kiezen.

#SEATbuscaNombre is de slogan van de nieuwe campagne van het voorheen Spaanse automerk Seat om te zoeken naar een naam voor het allerlaatste model auto welke binnenkort zal uitkomen. Als je mee wilt doen en jouw keuze door wilt geven, dan kan dat nog tot 22 juni via deze website waar je de informatie online kunt versturen.

Tarragona

De burgemeester van de Catalaanse stad Tarragona heeft de inwoners van de stad opgeroepen hun stad als kandidaat op te geven maar dan wel de Romeinse naam “Tarraco”. Ondanks het feit dat Seat als Sociedad Española de Automóviles de Turismo, S.A in 1950 in Barcelona werd opgericht, heeft geen enkel Seat model een Catalaanse naam gehad.

Namen

Seat heeft in de loop der jaren al aardig wat Spaanse namen voorbij laten komen. Het begon allemaal in 1953 met de Seat 1400 die opgevolgd werd in 1957 door de Seat 600, een Spaanse versie van de Fiat 600. In 1966 was het tijd voor de Seat 850 gevolgd door de Seat 124 in 1968 en de Seat 127 in 1972. Zoals je ziet dus allemaal Seat versies met nummers maar dat zou in de tachtiger jaren veranderen.

Uiteindelijk begon men in 1984 met de Seat Ibiza, het populairste type auto van Seat tot nu toe waarvan recent een nieuw model verschenen is. In 1986 was het tijd voor de Seat Marbella die tot 1998 in productie bleef. In 1991 rolde de nieuwe Seat Toledo van de band gevolgd door de derde generatie Seat Ibiza en Seat Cordoba in 1994 en in 1996 de Seat Alhambra. In 1997 kwam de Seat Arosa uit, een compacte versie van de Volkswagen Lupo.

1999 was het jaar dat Volkswagen 99% van de aandelen in handen kreeg en dat de Seat Leon gepresenteerd werd gevolgd in 2000 door nieuwere versies van de Seat Ibiza, Cordoba en Alhambra. In 2002 kwam er weer een nieuwe Ibiza uit en in 2003 een nieuwe Cordoba. 2004 was het jaar van de Seat Altea en een vernieuwde Toledo versie. In 2005 werd de volledig nieuwe Seat Leon gepresenteerd gevolgd door nieuwe versies van de Ibiza en Cordoba in 2006, het jaar dat tevens de Altea XL op de markt werd gebracht.

In 2008 was het opnieuw tijd voor een nieuwe Ibiza versie en in 2009 de Seat Exeo en facelifts voor de Leon, Altea en Altea XL. In 2010 was het tijd voor een nieuwe Seat Alhambra versie en werd in 2011 het nieuwe model Seat Mii gepresenteerd. Hierna werden er nog maar weinig nieuwe modellen uitgebracht maar werden bestaande modellen keer op keer gefacelift.

Keuze

Nu is Seat dus op zoek naar een nieuwe naam voor een nieuwe 7 persoons SUV auto. Dus, heb je tips of ideeën? Stuur deze dan op via deze website en wie weet, staat jouw dorp of stad straks wel op de achterkant van een Seat 🙂

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 4 reacties

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken