skip to Main Content
Spaanse telecomproviders bereiden zich aan de Costa’s voor op het einde van de roamingkosten

Spaanse telecomproviders bereiden zich aan de Costa’s voor op het einde van de roamingkosten

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Zoals bekend zal er geen roaming meer zijn vanaf donderdag 15 juni wat zal inhouden dat je in Spanje gewoon je mobiel kunt gebruiken alsof je in Nederland of België bent zonder dat daar extra kosten voor doorberekend gaan worden. In het Spaans heet dat “itinerancia de datos” en heeft het “roam like home” de naam “itinerancia como en casa” gekregen. Gezien het feit dat Spanje vorig jaar 75 miljoen buitenlandse toeristen mocht ontvangen waarvan een groot deel uit de EU landen, kunnen de telecomproviders in Spanje zich klaar maken voor een zomer met extreem veel data- en belverkeer.

Even Facebooken, Tweets versturen, WhatsAppen, die ene leuke vakantiefoto op Instagram plaatsen en natuurlijk het actuele Spanje nieuws lezen op SpanjeVandaag. Allemaal activiteiten die vanaf 15 juni gedaan kunnen worden zonder op zoek te gaan naar een gratis wifi punt om hoge telefoonkosten te voorkomen. Roaming is voorbij en er zullen geen speciale roamingtarieven meer gelden. Alles wat je dus gewend bent met je telefoon te doen in Nederland of België kan nu ook gewoon – zonder extra kosten – op je vakantieadres in Spanje gebeuren.

Telecombedrijven in Spanje bereiden zich al voor op een zomer met enorme pieken in het dataverkeer. Dat kan ook niet anders aangezien men 80 miljoen buitenlandse toeristen verwacht dit jaar in Spanje waarvan een groot deel afkomstig zal zijn uit de EU landen. De telecomproviders verwachten dat de toeristen extra veel zullen gaan bellen, SMS’en, surfen op internet en andere activiteiten doen waarbij men data nodig heeft. Dat zal dus inhouden dat men extra netwerkcapaciteit nodig zal hebben waar dan ook hard aan gewerkt wordt.

Movistar, Orange en Vodafone zijn al maanden bezig om de netwerkcapaciteit in de toeristische gebieden zoals langs de Spaanse Costa’s te verhogen waardoor de Europese toerist zonder problemen kan roamen. Europeanen die op bezoek zijn in Spanje kunnen gewoon vanuit hun nationale bundel of tegen hun eigen nationale tarieven mobiel internettten vanaf de Spaanse Costa’s. Dit nodigt vakantiegangers uit hun telefoon in Spanje op dezelfde manier te gebruiken als thuis.

Aangezien de Spaanse Costa’s buiten het zomerseizoen maar dun bevolkt zijn, bieden mobiele netwerken buiten het toeristisch seizoen meer dan voldoende capaciteit voor de lokale bewoners. In het toeristisch seizoen verveelvoudigt het aantal mensen met een factor 10 tot 100 in de toeristische gebieden waardoor nu capaciteitsproblemen zouden kunnen ontstaan in mobiele netwerken.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 5 reacties
  1. M.a.w. kun je als resident in Spanje niet beter een abonnement in Nederland afsluiten?

  2. Als je met je Spaanse telefoon naar Nederland belt geldt dan ook het lokale tarief?

      1. NEEN! Dit klopt niet. De afschaffing van de roamingkosten betreffen in dit geval bellen met een Belgische of Nederlandse gsm vanuit een EU land naar respectievelijk België of Nederland. Niet omgekeerd. Bel je bv. vanuit België naar Spanje doe je dit aan internationaal tarief. Idem dus met een Spaans nummer naar een ander Europees land.

    1. nee dan geldt het roaming niet. Dit is alleen het geval als je met bv. een nederlands mobile nummer in Spanje belt of met een spaans mobiel nummer in nederland. Dat is roaming waar normaal gesproken hoge bedragen voor betaald moesten worden maar wat dus nu gelijk is. DUS NIET vanuit Spanje bellen naar nederland of belgië.

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken