skip to Main Content
Woningen, chiringuitos en strand ontruimd vanwege kleine maar hevige brand in Port D’es Torrent op Ibiza

Woningen, chiringuitos en strand ontruimd vanwege kleine maar hevige brand in Port D’es Torrent op Ibiza

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

IBIZA – De eerste redelijk grote bosbrand is alweer voorbij en was gelukkig snel onder controle maar de schrik zat er goed in bij de inwoners en toeristen in Port D’es Torrent op het eiland Ibiza. Vanwege een natuurbrand nabij het strand was de hele omgeving bedekt met een dikke laag rook en moesten er zo’n 60 personen geëvacueerd worden vanwege de oprukkende vlammenzee. Uiteindelijk is er slechts 3,5 hectare natuur verwoest en was de brand snel onder controle maar de schrik zat er goed in bij de aanwezigen.

Vanwege de droogte en de extreem warme temperaturen is er een hoog bos- en natuurbrandgevaar in heel Spanje en dus ook op het eiland Ibiza. Hier heeft men in Port D’es Torrent de eerste bosbrand van het eiland meegemaakt nadat 3,5 hectare natuur in vlammen is opgegaan. Gelukkig kon de brandweer meer schade voorkomen en had men het vuur binnen 90 minuten onder controle maar de grote rookontwikeling zorgde voor enige paniek in de omgeving.

In totaal moesten er 20 woningen, 3 strandtenten (chiringuitos), een souvenirwinkel en een klein gebouw ontruimd worden en werden de aanwezigen uit voorzorg geëvacueerd. Daarbij moesten de aanwezigen op het strand ook weg en kwam het totaal aan geëvacueerde personen op zo’n 60 te staan. Zij konden later echter terugkeren naar hun woningen, werk en handdoek waarbij men geluk heeft en er geen schade is aan gebouwen. Ook raakte er niemand gewond.

Volgens het eerste onderzoek is de brand dichtbij het strand ontstaan maar gaat men er van uit dat er meerdere
brandhaarden waren. Dat duidt er dus op dat deze brand is aangestoken en dat het geen toeval was dat de brand ontstond. De vraag is … wat wilde men hier nu mee bereiken? Mede dankzij het snel optreden van politie en brandweer konden erge problemen, verwoestingen en gewonden voorkomen worden maar dat had ook anders kunnen aflopen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken