DOE MEE en geef aan welke Nederlandse winkels jij mist in Spanje?

123rf
Beeld: 123rf

MADRID – Stel, Je woont in Spanje en je bent goed geïntegreerd met de Spaanse samenleving en de gewoonten van je nieuwe thuisland dan is dat natuurlijk helemaal top. Maar je zult niet ontkennen dat je wel eens wat mist uit Nederland of dat als je ‘op vakantie’ of op bezoek bent in Nederland je bepaalde winkels wilt bezoeken. Dus, doe mee met onze enquête naar welke winkels jij mist in Spanje?

Voordat de critici in de reacties gaan reageren dat ze niets missen, dat men nu eenmaal in Spanje is gaan wonen en zich dient aan te passen en dat ze helemaal niets missen uit Nederland, is het toch aan te nemen dat men soms iets mist, een product, artikel of winkel. En daar is niets mis mee … toch? Je kunt immers uitstekend geïntegreerd zijn maar toch iets missen.

In onderstaand rijtje hebben we de populairste winkels die in Nederland te vinden zijn opgenomen en sommige winkels weggelaten omdat deze ook in Spanje te vinden zijn. Daarbij valt te denken aan de Decathlon, Media Markt, Casa, Jysk etc. Sommige winkels zijn inmiddels wel in Spanje te vinden zoals de Hema (alleen in Barcelona en Madrid) of de Zeeman (voorlopig alleen in Catalonië) maar niet overal in Spanje, daarom staan ze wel in onze lijst.

Dus DOE MEE en laat ons weten welke winkels jij bezoekt als je in Nederland op bezoek bent.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

60
Reageer op dit artikel

31 Comment threads
29 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
33 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
Maikel

Geen van deze winkelketens nodig hier. Er zitten al 14 supermarkten langs de weg en in het dorp in een straal van 5km. Alles is verkrijgbaar, op NL producten na, maar die mis ik ook niet verder.

ruud albert

LS,
Eigenlijk alleen trassie i:-), maar de Spar in Fuengirola heeft bijna alles. Nederlandse winkels en prijzen laat maar zitten.

Anoniem

Hoezo Action, hoezoo Zeeman, de Chinese winkels leveren alles! Al moet je soms goed zoeken en met handen en voeten duidelijk maken wat je hebben wilt. Blijft leuk.

Ron

Hoe minder hoe beter.

Henk

In het deel van Spanje waar ik woon, Galicië, kan ik nauwelijks Indische spullen krijgen, Ik vraag mensen om kuipjes of zakjes “ajam pedis” en “ajam paniki” mee te nemen. Ook mis ik de Friese nagelkaas. Dat zijn ook de dingen, die ik koop in Nederland om mee terug te nemen naar Spanje. Voor een Spanjaard, die een aantal jaren in Nederland heeft gewerkt, neem ik extra zoute drop mee.

ado

Als je nu in België en Nederland naar één stad gaat moet je niet meer een andere bezoeken, daar alle winkel ketens er ook zijn. Laat dan hen maar in hun thuisland blijven zoals er hoger op gezegd wordt. Een gewone winkel met Nederlandse -Belgische – Engelse producten maar dan wel in het centrum waar het leven gewoon door gaat en NIET in de toeristenwijk waar in het voorbije seizoen je in uwe blote kan lopen. Er daar niks meer, voorbeeld in Salou.

Maarten

Ik mis patatje speciaal, haring, kip-kerrie saus…omgeving Velez Malaga:-)

joep en ria geerlings

Hoedemakers na veel zoeken bij Alcampo geleisuiker gevonden die goed is.
Bij de Carrefour hebben ze ook maar niet zo goed. Wel aardig aan de prijs 2.49 voor een pak van 750 gram. Dat is wat ik familie en vrienden laat meenemen uit Nederland.

Anoniem

Ik mis eigenlijk alleen de melkchocolade hagelslag van de Ruijter!! Laat gewoon regelmatig 10 kilo overkomen….en dan als een klein kind zo blij!!
Voor de rest niets melk veel romiger en de Serrano ham soorten….mooi land Spanje
Ernest

shadow

alles is te koop hier in omg denia ken echt al 3 winkels hier die van alles verkopen van nl maar voor de mensen die hier wonen in de omg goed nieuws ga een broodjeszaak openen met american filet en kip sate appeltaart brownie en vlaai ook broodje hamburger gaan we onze specialiteit maken vers met groente kortom zoals u in nl gewent bent ga ik serveren en alles vers en zelf gemaakt sandwich dreams gaat onze store heten we zijn nog druk bezig met voorbereidingen dus kan u nog geen concrete openings tijden geven

Anne

Nu ik weer in Holland woon nemen mensen juist de Spaanse dingen voor me mee die ik hier niet krijgen kan !
Wat ik daar wel miste waren de bloemenwinkels zoals je die hier hebt met al die kleuren zoals dat buiten uitgestald staat…..

Femke

sambal Oelek en Ketjap Manis ….en nog veel meer die zijn allemaal te vinden in de Carrefour .Afd buitenlandse produkten
Lekker donker brood in de Lidl en Aldi nu zelfs in de Mercadonna Brood kan gesneden worden in 3 verschillende diktes

joep en ria geerlings

Hoedemakers na veel zoeken bij Alcampo geleisuiker gevonden die goed is.
Bij de Carrefour hebben ze ook maar niet zo goed. Wel aardig aan de prijs 2.49 voor een pak van 750 gram. Dat is wat ik familie en vrienden laat meenemen uit Nederland.

Anoniem

een tent met lekkere filet americain met frietjes en mayonaise zou dit werken hier

Andre

Neen het zal niet hetzelfde zijn want het vlees heeft hier niet dezelfde smaak als in Belgie of Nederland, hier is het ternera (vaars) bij ons thuisland is het van de koe en een ander ras van koeien. Al dikwijls alle soorten vlees geproberd maar het lukt niet dezelfde smaak te bekomen. Spijtig want een americain is oooh zooo lekker.

Hilda

Action, natuurlijk veel Chinese winkels maar die zijn naar mijn mening echt niet hetzelfde.
Ook de AH zou wat mij betreft van harte welkom zijn

Anoniem

Pieter
Mis geen Nederlandse winkels laten ze maar in Holland blijven , het gaat prima zo in spanje
Dan blijft het spanje , rot op met die AH en Jumbo willen ze nu in Spanje de boel komen verpesten.

Gabriella

Zoek eens naar een tedi winkel in je buurt. Is de letterlijke concurrent in Duitsland van action en naar mijn idee veel leukere spullen. Tedi heeft een aantal winkels in Spanje.

Piet Paëlla

Niet waar Gabriella, Tedi is een soort China plastic dump-winkel, de plastic stank komt je al tegemoet als je binnenkomt.
Absolute rotzooi wordt daar verkocht, het sortiment van Action is 10 x beter.

Annie

Albert Heijn!!

Sabine

Ik mis hier alleen Sambal oelek …. want in NL gebruik ik het heel veel en hier kan ik het niet vinden.
En… hoeslakens in de maat 160/200…. die moet ik dan maar uit NL meenemen de volgende keer.
Verder mis ik niets….

Marian

Sabine, toevallig heb ik eergisteren bij een Indiase winkel in Corralejo, Fuerteventura, sambal oelek gekocht. Plus ketjap manis A. Andere Indische kruiden verkochten ze helaas niet, maar ik was er heel blij mee.

Rachel

Hoeslakens 160×200 kun je gewoon bij Ikea in Spanje kopen

anna

deze lakens zijn te koop bij Ikea

Wizza

AH
Hema
Kruidvat

marc

Het enige wat ik hier mis is een goede bakker die echte pistolets bakt en goed brood dat langer dan een dag vers blijft.

Anoniem

Helemaal niks alles is hier tekoop

Tegen een betere prijs!!!

Ina

Je bent toch in Spanje, dan hoef ik geen nederlandse winkels,

jpswalens@gmail.com

Troost U mens , echte verse pistolets moet je zelf bakken .
Die vindt je volgens mij alleen nog in Frankrijk .

Son

Euhhh
Geen enkele
In Spanje eten we Spaans ( uit de Spaane winkels ) en thuis Belgisch of Nederlands

Bert

Thuis Belgisch of Nederlands?? Waar woont U?

Son

Bert
Als Belg in Nederland eten wij Belgisch☺

Piet Paëlla

Ik mis geen enkele NL winkel, voor mij 0 toegevoegde waarde in mijn leven.

Anoniem

Ik mis geen een winkel van Nederland in Spanje,daar zijn mooi winkels en groot en je heb daar meer dan hier plus daar zijn ze vriendelijker

Kat

Piet, zie aanhef redactie. Daarin hebben zij jouw antwoord al vervat. Maar tóch: beste jongetje vd klas?!

Thea

In Valencia heb ik nog geen toko kunnen ontdekken. Maar die wordt in Nederland ook steeds schaarser. Elke logee neemt (gesealde) haringen voor me mee. En inmiddels weten mijn vrienden wel dat ik zelfs in Nederland geen stroopwafels at.

Ann

Ik mis hier een supermarkt in de omgeving van Vera (Almeria) met Nl producten, zoals karnemelk, rookworst, komijnenkaas, haring, hollandse drop etc. Ook mis ik wel de Hema met hun geweldige appelgebak of slagroom/mokkataart en de tompoezen. De echte Hema rookworst en hun coctailnootjes die je hier nergens kan krijgen.
Ik had wel een website gevonden waar je NL producten kon bestellen in Barcelona, maar dan moest je minstens voor € 70,- inkopen en hun leverden alleen af bij een restaurant of café. Niet echt voor de gewone consument dus.
Een klein NL winkeltje in deze buurt zou echt ideaal zijn.

Martinerochtus.martine@telenet.be

Ik ben meestal in Spanje maar overzomer in België en ik mis het Kruidvat eigenlijk wel een beetje

Maria

Supermarkten in San Juan de los Terreros en in Turre verkopen veel Ned. produkten.
Ik mis alleen de Venz hagelsslag Puur!

Ann

Heeft u ook de naam vd winkel en de straat in Turre die NL producten verkoopt?

Kat

Superturre heet de supermarkt waar je sambalans, zoete sojasaus , stroopwafels, komijne kaas, etc. Kunt kopen. Wanneer je het vraagt/ bestelt met de merknaam etc. Erbij, willen ze het voor je in verkoop nemen. Super, deze Superturre. De winkel zit in de hoofdstraat, en het telnr is 950468061
Ze verkopen er in het seizoen ook de knol die je gebruikt om snert mee te maken.
Succes,
Overigens heb ik net gisteren bij de Douglaswinkel in Almeria mn gewenste beautyprodukten gekocht.

Ann

Hartelijk dank. Super!! Ik ga binnenkort kijken.

Kat

Ann, Superturre is ook op de middag-uren geopend maar niet zo laat ‘s avonds. Ik denk dat je verrast zult zijn. Omdat ze niet tot een keten behoren, zijn ze iets duurder want zelf alles uitzoeken en importeren.
Je vindt er ook verschillende soorten pindakaas, mayo en veel honing.

Andre

Ann, hier is een webadres waar je al de Belgische en Nederlandse producten kunt bestellen van Delhaize of AH, kan je eens gaan kijken, ik bestel hier tweemaal per jaar wat ik hier graag heb uit mijn thuisland. Werkt perfect al 10 jaar. Succes.
https://www.dutchexpatshop.com/nl/

Andre

Er is een website waar je alles kan bestellen aan goedkopere verzendkosten google maar eens op Dutch Expat Shop, daar hebben ze alles van Delhaize en Albert hein.

Ann

Dankuwel voor het meedenken. Ik heb gekeken maar vind het veelte duur. Een vliegticket naar NL is goedkoper. Tijdens mijn verblijf 1x per jaar, kan ik wel de schade inhalen en ook wat terugnemen naar Spanje. Lijkt mij de beste oplossing.

Lucy

Bij de supermarkt Veracruz in Benidorm (aan het Levantestrand) verkopen ze veel Belgische producten.

Anoniem

Ik mis een electronica-onderdelenzaak in de omgeving van Benidorm. Dus tips zijn welkom!

Lucy

De enige winkel die ik mis, is Bakker Bart. Er zijn hier wel soorten bruin brood, krentenbollen etc. te verkrijgen, maar niet van een echt goede kwaliteit. Verder kan ik hier alles vinden en inderdaad, als je in Nederland bent, proef je pas hoe lekker de groenten en het fruit hier in Spanje smaken. In Nederland smaakt alles een stuk wateriger op de één of andere manier. Voor lekkere producten heb je blijkbaar toch het zonnetje nodig!

Rachel

Helemaal eens, maar wat wij vooral missen is écht goed vlees. Goede slagers zijn welkom hier.

Don

Wij wonen 6 maanden per jaar in Spanje maar nemen meer mee van Spanje naar NL dan andersom. En nieuwe haring, allerlei NL kazen en meer typisch nederlandse producten halen we bij een Nederlandse kruidenier waar er m.i. diversen van zijn in Spanje.

johngastel1418@hotmail.com

Het is geen missen Een Europa geeft deze mogenlijkheid ( overal teveel Chinese rotzooi hier !? ) Ook niet gemist de stomme nederlandse café s die men soms ziet slechte mentaliteit van de uitbaters op Gran Canaria dan hebberig soms mis je wat verder je gaat hier biet wonen voor missing things fijn weekende

Hoedemakers

Hola, eigenlijk is er zelfs méér te koop dan bij ons, maar wat ik niet vind is:
Express sausbinder..
Verse filet américain (gemalen beefsteak) of préparé
En pectine voor confituur.
Misschien kijk/zoek ik niet goed…

Louis

In de SUPERCONTENT in Albir vele Nederlanse producten

schenk

ik mis Albert Heyn
Kruidvat
Hema

Renaat

Beste redactie, ook Belgen volgen Spanje Vandaag! Ik mis mijn favoriete winkel niet, er is genoeg kortbij te verkrijgen. Het is bovendien toch ietsje spannender om een nieuwe supermarkt en voor ons onbekende producten te leren kennen.

Johan

Div producten zijn moeilijk te verkrijgbaar de een e supermarkt heeft het en de andere van de zelfde winkel heeft het weer niet.Je moet voor jenever pindakaas speculaas maggy producten zoeken.

Anita

Ik mis eigenlijk geen van deze winkels. Bijna alles is hier zeer goed verkrijgbaar. Ik mis alleen af en toe een Toko. Aziatische producten zijn bij mij in de buurt moeilijk aan te komen. Er is wel wat te vinden, maar veel te weinig of van slechte kwaliteit. Maar daarvoor altijd wel vrienden of familie die deze kant op komen. Of flink inslaan als ik in Nederland ben. Ik mis echter ook sommige Spaanse producten als ik in Nederland ben. Is onvermijdelijk.

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.