Deze zomer wordt een mondkapjes vakantie in Spanje

Deze zomer wordt een mondkapjes vakantie in Spanje
Beeld: 123rf
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Ondanks dat men in Nederland het nut niet zo inziet van het dragen van mondkapjes is het inmiddels toch verplicht in het openbaar vervoer. Maar vakantiegangers moeten er rekening mee gaan houden, in zowel Nederland als België, dat als je met het vliegtuig op vakantie gaat richting Spanje je voor, tijdens en na de reis mondkapjes zal moeten dragen.

Zowel in België als in Nederland is het verplicht om mondkapjes te dragen wanneer je de vliegveld terminal binnengaat, wanneer je in de rij staat om de koffers in te checken, wanneer je in de rij staat voor de veiligheidschecks en bij de gate bij de controle van de boarding pass, wanneer je in het vliegtuig zit en wanneer je aankomt op het vliegveld in Spanje.

Het gaat in het geval van België en Nederland om niet-medische mondkapjes terwijl men in Spanje de medische of chirugische miondakjes aanraadt (maar de niet-medische mondkapjes ook toegestaan zijn).

Daarnaast is inmiddels bekend dat wanneer de noodtoestand voorbij is in Spanje en wanneer het land in de zogenaamde ‘nieuwe normaliteit’ is beland het dragen van mondkapjes nog steeds verplicht zal zijn. 

Zoals we HIER hebben omschreven hoeft dat niet altijd maar wel op die momenten en plaatsen wanneer de 1,5 meter social distance niet gehandhaafd kan worden.

Vanaf 15 juni mogen er 10.900 Duitse toeristen naar de Balearen eilanden vliegen om op vakantie te gaan, dat is in feite twee weken eerder dan 1 juli 21 juni wanneer de grenzen voor iedereen open moeten gaan in Spanje. Deze Duitse toeristen doen mee met een proefperiode om de maatregelen die men in Spanje bedacht heeft te testen.

Zo komen er op alle vliegvelden en in de havens speciale thermische camera’s te hangen waardoor het mogelijk is om groepen personen die uit het buitenland komen te scannen in plaats van de individuele tests met thermometers waarbij dat per persoon moet gebeuren (en er lange rijen kunnen ontstaan). Deze maatregelen gelden om te voorkomen dat het coronavirus geimporteerd wordt in Spanje.

In Nederland moeten alle passagiers naar waarheid een gezondheidsverklaring invullen maar daar komt voor Spanje ook het ‘Public health passenger locator card’ (dit is nog niet officieel bevestigd als eis na 21 juni maar geldt wel tot 21 juni) bij dat in de vliegtuigen wordt uitgereikt aan de passagiers en waarop men in Spanje na aankomst zal controleren. Het is ons niet bekend of passagiers uit België ook een gezondheidsverklaring moeten invullen.

Al deze maatregelen gelden dus voor de toeristen die via vliegvelden en havens Spanje binnen komen want over mogelijke controles bij weg- of treinvervoer dus als je met de trein, auto, motor of bus Spanje binnenkomt is nog niets bekend. 

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.