Vrachtwagen met 36 stieren raakt van de weg in Zaragoza

Vrachtwagen met 36 stieren raakt van de weg in Zaragoza
Beeld: @DPzaragoza / twitter

Vrachtwagen met 36 stieren raakt van de weg in Zaragoza

Dit artikel is 12 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

In de buurt van het dorp Villarroya de la Sierra in de provincie Zaragoza (Aragón) ging een vrachtwagen vol stieren van de weg af. De hulpdiensten kwamen meteen ter plaatse om mensen en dieren bij te staan.

Spanje is een land van vleeseters en vleesproducenten. Wie al eens op de autosnelweg tussen Barcelona en Zaragoza reed, zag ongetwijfeld meerdere vrachtwagens met varkens en koeien. De dieren worden vervoerd in kleine kooien. Een reis die vaak erg stresserend is en soms ook slecht afloopt.

Op de N-234 ter hoogte van Villarroya de la Sierra ging het deze week echter mis. Een vrachtwagen met 36 stieren van rond de 500 kilogram kwam van de weg af en kwam in de greppel op zijn kant terecht. De chauffeur kwam gelukkig ongedeerd uit het ongeval. Hij klom op eigen kracht uit de cabine. Het aantal runderen dat overleed werd voorlopig niet bevestigd. Dat er een paar slachtoffers vielen staat echter buiten kijf.

De brandweer van Calatayud kwam meteen ter plaatse. Ze bewaakten de dieren die buiten de vrachtwagen terechtkwamen, zodat die niet op het wegdek terecht kwamen. Bovendien hielpen de ordediensten met het overladen van de dieren in een andere vrachtwagen die meteen ter plaatse kwam. Ook de dieren die in het voertuig kwamen vast te zitten werden bevrijd.

Ga naar de inhoud