skip to Main Content
Nederlandse drugssmokkelaars opgepakt in Galicië

Nederlandse drugssmokkelaars opgepakt in Galicië

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

drugs4LA CORUÑA – De Spaanse politie heeft een netwerk opgerold welke verantwoordelijk was voor drugssmokkel op grote schaal vanuit Nederland naar de regio Galicië in het noordwesten van Spanje. Er werden in Galicië zeven verdachten gearresteerd en nog eens zes verdachten elders in het land.

Buiten de arrestaties van twee Nederlands-Turkse Nederlanders en verdachten van diverse andere nationaliteiten waaronder ook Spanjaarden, wist de politie tevens 16 kilo heroïne en meer dan 230.000 euro in contact geld in beslag te nemen. Van de vele kilo’s heroïne werd 10 kilo gevonden in een vrachtwagen waarmee de verdachte Nederlanders vanuit Nederland naar Spanje waren gereden. E drugs zaten in een rugzak verstopt.

Galicië staat bekend in Spanje als een land van sigaretten- en drugssmokkelaars. Vroeger werden er in Galicië veel sigaretten gesmokkeld naar Spanje maar tegenwoordig lijkt dat steeds meer drugs te gaan worden. Normaal gesproken komen de drugs via de zee het land binnen maar dit keer gebeurde dat over de weg vanuit Nederland naar Spanje – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken