skip to Main Content
Medewerkers Lidl supermarkten krijgen meer loon zoals bij de Mercadona

Medewerkers Lidl supermarkten krijgen meer loon zoals bij de Mercadona

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

lidl6aMADRID – De Lidl supermarktketen heeft in Spanje besloten de lonen van alle medewerkers te verhogen naar minimaal 15.257 euro bruto per jaar. Met deze verhogingen komen de lonen in de richting van de salarissen die de medewerkers van de Mercadona winkels krijgen, een van de best betaalde supermarktketens van Spanje, met een minimum loon van 15.324 euro bruto per jaar.

Lidl Spanje is begonnen met een campagne waarbij men de Mercadona van de troon wil afstoten als beste supermarkt om te werken. Het is waar dat er steeds meer en modernere Lidl supermarkten bijkomen maar wat aantallen betreft is dat nog lang niet te vergelijken met die van de Mercadona, tot nu toe de beste werkgever in de supermarktensector in het land. Lidl heeft in Spanje ongeveer 540 winkels terwijl de Mercadona over 1.590 supermarkten beschikt in heel Spanje. Wereldwijd is de Lidl echter wel weer groter omdat ze in veel meer landen te vinden is.

Met de salarisverhogingen komt het erop neer dat een medewerker met het laagste loon bij de Lidl minimaal 1.100 euro netto verdient per maand, dat is dan alleen voor diegene die net komen werken bij de Lidl aangezien de lonen hoger worden naarmate men langer werkt bij de supermarkten. Een medewerkers bij de Mercadona verdient schoon minimaal 1.429 euro per maand waarbij dit loon tevens hoger wordt naarmate men langer werkt bij de supermarktketen. Daarnaast krijgen de medewerkers van de Mercadona ook een klein deel van de winst die Mercadona in Spanje maakt, om ze extra te belonen.

Het bovenstaande geldt alleen voor de minimum lonen bij de supermarkten aangezien de gemiddelde lonen die men ontvangt bij de Mercadona rond de 24.122 euro bruto op jaarbasis liggen en bij de Lidl, voor deze aanpassingen, rond de 17.119 euro bruto per jaar. Zelfs de Día supermarktketen medewerkers verdienen meer dan bij de Lidl met 21.421 euro bruto per jaar. De salarissen en omstandigheden die men kan verdienen en heeft bij deze supermarkten is beter dan bij bijvoorbeeld de Carrefour of Aldi supermarkten – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken