skip to Main Content
32 verwaarloosde honden, katten, vogels en varkens gered uit een boerderij in Murcia

32 verwaarloosde honden, katten, vogels en varkens gered uit een boerderij in Murcia

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MURCIA – De Seprona afdeling van de Guardia Civil heeft in de gemeente Monteagudo in de deelstaat Murcia 32 honden, katten, vogels, vietnamese zwijnen, varkens en paarden gered uit hun benarde positie. Bijna alle dieren waren in een erbarmelijke staat waarbij diverse dieren ziek en verminkt waren. De eigenaren van dit landhuis/boerderij werden door de agenten aangehouden voor mishandeling van dieren.

Dankzij getuigen kon de Seprona afdeling van de Guardia Civil politie de 32 zwaar verwaarloosde dieren uit hun slechte en onhygiënische positie redden. Diverse honden en katten moesten meteen door dierenartsen behandeld worden aan hun verwondingen en ziektes. Na controle van de dieren werden deze overhandigd aan verschillende instanties die zich inzetten voor de dieren waaronder opvangcentra en asiels.

De eigenaren van deze “finca” zijn een jong Spaans stel van 35 en 32 jaar oud die op de een of andere manier niet meer de financiële middelen hadden om de dieren te verzorgen of daar geen zin meer in te hebben. De politie trof twee dode honden aan, diverse andere honden en het paard die aan kettingen lagen, geen kant op konden en gewond waren en diverse katten die ook niet gezond waren. Bijna alle dieren hadden last van ondervoeding, uitdroging, gebrek aan hygiëne (massale infectie van parasieten) en hadden diverse ziekten zoals leishmaniasis.

Lees ook: Leer de Spaanse milieu, natuur en dieren politie kennen: Seprona

Er waren bij de bevrijding, controle, behandeling en transport van de 32 dieren zo’n 50 personen, waaronder agenten van de Guardia Civil, dierenartsen en vrijwilligers, betrokken. Na de bevrijding werden de dieren naar een verzamelplaats gebracht van waaruit ze verspreid werden over verschillende opvangcentra zoals het opvang centrum Pintor Párraga, Únicos, Asociación Murciana de Rescate Animal (MARA) en The Sanctuary is Called Jacob Ridge.

Het jonge echtpaar werd gearresteerd en moet binnenkort voor verwaarlozing van dieren voor de rechter in Murcia verschijnen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 8 reacties
 1. Een jong stel, opgevoed om lief te zijn voor dieren dat begrijp ik . De aanwas gaat ongemerkt want men ontfermt zich over zo’n (verlaten) beest. Het knaagt echter aan de verantwoordelijkheid die men heeft als ‘dierenliefhebber’ die met die opvoeding niet mee gegeven is. Of het nou dieren zijn of kinderen (maken) zijn maakt nauwelijks verschil. Ik weet dat ik hiermee op lange tenen trap, maar het is de praktijk. Anderen mogen opdraaien voor de ellende die deze a-sociale mensen veroorzaken.
  Een verplichte levenslange re-educatie zou hier voor dit volk gepast zijn, maar wel op eigen kosten.
  Jozef

 2. De reactie van Cris is een juiste, alle onkosten moeten door dit stel worden vergoed, al worden ze 100 jaar, dus geen uitgaven meer mogelijk maken voor alles betaald is, inclusief boetes.

  1. Ik schaar mijzelf ook achter de reactie van Chris, er is gewoon nog veels te veel dierenleed in Spanje, en dat zelfs nog met een regering(PP) die het stierenvechten promoot. Mensen die dierenleed veroorzaken behoren achter de tralies.

 3. Weeral zoveel dierenleed! Begrijp ook niet dat de “geburen” niets gezien hebben of beter nog “willen zien” !!!!!!!! Nogal een geluk voor de dieren dat er toch 1 iemand was die dit heeft gemeld.
  35 en 32 jaar, schandalig wat ze gedaan hebben en nee hier geen excuses hoor, ze moeten zwaar gestraft worden want ze hadden altijd de kans om hulp in te roepen vanwaar dan ook.
  Het is te hopen dat we die verhalen niet veel meer moeten lezen maar sommige Spanjaarden hebben toch geen benul hoe ze met dieren moeten omgaan, als ik dit allemaal lees pfffffffffff zoveel dierenleed in Spanje.
  Steek ze voor mij maar voor een hele lange tijd achter de tralies en ook niet TE goed verzorgen, dan zullen ze wel beseffen wat voor een leed ze die dieren aangedaan hebben.

  1. Er is heeel veel dierenleed maar niet enkel in Spanje. Hier in België is er ook heeeel veel. En in Spanje zijn er echt wel veeeel mensen die zeer goed voor hun dieren zorgen. Moest men wat meer dierenleed in België naar buiten brengen, dan zou er misschien wat minder over andere landen geschreven worden. Begin in eigen land, vooraleer ergens anders over kritiek te spuien. Er is hier genoeg te bekritiseren denk ik…

 4. Hoe komt het toch dat zulke wantoestanden altijd zeer laat worden ontdekt?
  Is er dan geen burencontrole of is het ook ieder voor zich?

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken