skip to Main Content
Aantal Afrikaanse illegalen dit jaar twee keer zoveel ten opzichte van vorig jaar in Spanje

Aantal Afrikaanse illegalen dit jaar twee keer zoveel ten opzichte van vorig jaar in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Spanje heeft dit jaar opnieuw te maken met een stormvloed van Afrikaanse illegalen die in kleine, gammele en gevaarlijke bootjes via de straat van Gibraltar en de Alboran zee het Spaanse vasteland proberen te bereiken. De afgelopen jaren was het redelijk rustig met gemodereerde aantallen vluchtelingen maar dit jaar zijn er nu al twee keer zoveel vluchtelingen aangekomen op Spaans grondgebied in vergelijking tot het afgelopen jaar.

Tot de maand juli zijn er 5.800 vluchtelingen gered die in 303 boten probeerden het Spaanse vasteland te bereiken, dat is het dubbele van vorig jaar. Gevangenissen, opvangcentra en kampen zitten bomvol terwijl de rechters, het Rode Kruis, leger en kustwacht hun handen vol hebben aan de duizenden vluchtelingen die via Spanje proberen Europa binnen te komen.

Het merendeel van deze bijna 6.000 mannen, vrouwen en kinderen kwamen in 303 boten aan terwijl dat in 2016 nog 152 boten waren. Daarnaast kwamen de meeste vluchtelingen aan op het Spaanse vasteland in de provincie Almería en Tarifa waar de opvangcentra voor 97% vol zitten en er eigenlijk niemand meer bij kan.

De autoriteiten wijten deze enorme stijgingen in aantallen vluchtelingen aan de verbetering van de manieren om de zee tussen Afrika en Spanje te controleren waarbij boten sneller worden opgemerkt en de vluchtelingen sneller kunnen worden opgepakt en gered.

Wat vooral opvalt is het feit dat bijna alle vluchtelingen via de zee proberen Spanje te bereiken en niet meer zoveel via het beklimmen van de hekken in de Spaanse exclave Melilla. Dit jaar probeerden slechts 134 personen Spanje op deze manier te bereiken terwijl dat vorig jaar nog 306 vluchtelingen waren. Ook zijn er minder pogingen om via de Atlantische Oceaan de Canarische Eilanden te bereiken.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 7 reacties
 1. Als ik de andere reacties lees ben ik heel blij dat ik Europeaan ben.
  Wat ben ik gelukkig zeg!

 2. Het wordt duidelijk een onhoudbare situatie. Onmogelijk om al die miljoenen Afrikanen in Europa op te vangen. Wie moet dat gaan betalen? Je kunt wel goed zijn, maar in Europa zijn ze goed gek geworden. Dit is geen oplossing, dit is de ondergang van Europa. Weg met alle politieke correctheid en alleen toegang verlenen aan ECHTE vluchtelingen. Dat zijn er maar heel weinig, want die hebben geen mogelijkheid om te komen. Het zijn voor 90 % alleen jonge mannen. Hoe kan het dat als het zo gevaarlijk is in hun land dat ze vrouwen en kinderen achterlaten?? Hoe kan het dat ze altijd hun papieren “verloren zijn”, maar altijd hun smartphone nog hebben? Hoe kan het dat bijna alle Christenen overboord gaan en verdrinken? We sturen aan op een burgeroorlog, want dit kan echt niet verder zo!

 3. Als ze een gerust geweten hadden, zouden ze met legale middelen Europa binnenkomen. Het probleem is dat ze nagenoeg allemaal geen asielwaardige motivering voor hun komst naar Europa hebben. Het zijn altijd dezelfde, door zgn. reisagenten (in het duits “Schlepper”) voorgeschotelde verhalen (lees: leugens) waarmee ze proberen in de asielprocedure te belanden. Vanaf dan kunnen ze gaan inspelen op emoties. Middels nieuwe spannende verhalen kunnen ze dan na een eventuele eerste afwijzing de procedure en daarmee de verblijfsperiode in Europa rekken, ook daarmee inspelend op emoties omdat “ze al zolang hier zijn, al veel Europese vrienden hebben, hun kinderen hier gewend zijn, en noem nog maar wat voor hun “Calimero-gedrag” relevante onzin op”. Maar met emoties bestuur je geen land. Propageer het volgende: problemen in eigen land? en even op adem komen in Europa? Ja, maar NOOIT als permanent verblijf. Altijd opvang in, van de autochtone bevolking afgescheiden gebieden. Geen contacten met autochtonen, geen taallessen van het opvangland, geen asielkinderen tussen autochtone kinderen. Alleen werk in de ecologische sector, zoals grasmaaien, onkruid wieden langs wegen en autowegen, bossen, heide en stranden schoonmaken, straten vegen, gevels poetsen, afval sorteren, etc, etc. Dit alles door handarbeid; geen machines!!! Waarom? Goed voor de psyche en de fysieke inborst van de vluchteling, en is tevens de groene en betaalbare aanpak van zaken die anders blijven liggen. Bijkomende voordelen: geen verveling en op die manier sparen voor de onvermijdelijke terugreis. Welke zaken krijgen ze tijdens dat tijdelijke verblijf? Eten, drinken, onderdak, werk ten algemene nutte (en evt. daaraan verbonden een zakcentje).
  Dit is voor de autochtonen (belastingbetalers) de meest eerlijke manier van omgang met mensen die zeggen problemen in eigen land te hebben. Het sprookje van emoties vervuilt de discussie over asiel en alle leugens en risico’s die daarmee gepaard gaan. Dit neutraliseert en zuivert beslissingen op grond van emoties. Denk daar maar eens diep over na!!!

 4. Mensen helpen is van alle tijden maar er zit waarheid in de 2 bovenstaande reacties.
  Europa kan niet alle afrikanen opvangen maar hoe dit te stoppen weet waarschijnlijk niemand want je kan dit niet stoppen en volgens het ene of andere verdrag moet men ze toelaten maar weet niet juist hoe dit in elkaar steekt.
  Vluchten voor geweld of wat dan ook, waar gaat dit eindigen?

 5. Ik deel uw mening, Luc: uiteindelijk zal dat de énige oplossing blijken te zijn?

 6. In plaats van ze op zee al op te pikken en ze naar Spanje te brengen zou men beter ze terug op Afrikaanse bodem afzetten!!!.

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken