skip to Main Content
Deze website/app helpt je de juiste koffie in Spanje te kiezen en in het Spaans te bestellen

Deze website/app helpt je de juiste koffie in Spanje te kiezen en in het Spaans te bestellen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Met de website en binnenkort de Android/iOS app van Garçon Coffee kun je als een local je koffie bestellen tijdens je verblijf in Spanje. De Engelstalige website/app geeft zes verschillende koffies aan die overal in Spanje te vinden zijn, omschrijft deze en laat je in het Spaans horen en zien hoe je die koffie als een “Spanjaard” kunt bestellen. Wel zo makkelijk dus tijdens je vakantie in Spanje 🙂

Ben je de Spaanse taal nog niet machtig maar wil je wel je best doen om in het Spaans een bakje koffie te bestellen, maak dan gebruik van de website en binnenkort Android en iOS app van Garçon Coffee. Op deze website die alleen maar aangeeft hoe men koffie als een local kan bestellen in Spanje, staan de zes bekendste koffie soorten vermeld, te weten: cafe solo, cafe solo doble, cafe cortado, cafe descafeinado, cafe americano en cafe con leche.

Lees ook: De vele varianten van koffie in Spanje (via WikiSpanje)

Er ontbreken nog vele andere koffiesoorten zoals cafe con hielo, bonbon, carajillo etc. maar een begin is er in ieder geval. Als je bijvoorbeeld op het geanimeerde plaatje van de cafe solo klikt wordt er een nieuwe pagina geopend met daarop in het Spaans de geschreven tekst “Me puede poner un café solo, por favor.” met daarnaast een knop waarna men deze tekst kan horen of aan de ober kan afspelen. Klik hier voor de website van Garçon Coffee.

Doe mee en geef aan wat jouw favoriete Spaanse koffie is

Naast de tekst en spraak in het Spaans staat er ook een korte omschrijving van deze koffiesoort (in het Engels) en enkele foto’s van hoe de perfecte koffie eruit hoort te zien. Zoals al eerder vermeld zijn er echter veel meer koffiesoorten te bestellen in Spanje en die hebben we in dit artikel ook al eens omschreven.

Ga je dit jaar niet naar Spanje toe maar naar Portugal, Frankrijk of Italië dan kun je ook gebruik maken van Garçon Coffee 😉

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 10 reacties
 1. Beste Peter,

  Inderdaad, melk kan je krijgen in een kannetje en dan bedien je jezelf he.
  Doe verdere zoals je bezig bent, ons Spaans was in het begin ook niet alles en we hebben soms nog problemen, so what?
  Trouwens wie zijn wij om jou te verbeteren?
  Als we maar een beetje ons best doen dan lukt het wel.
  Geniet verder van al die lekkere Spaanse koffie, de rest komt vanzelf.
  Salud!

 2. Ik heb al vrij snel geleerd dat als je koffie met melk wilt dat je de melk in een kannetje er bij moet bestellen en dan zit die sloot melk er niet in.
  Mijn Spaans is van het toeristen niveau maar ik bestel dan cafe americano con letje seperato por favor.
  Ik krijg altijd de koffie zoals ik hem lekker vind.
  Als iemand mijn Spaans wil verbeteren…..graag.

 3. Beste Geert, wat heeft respect voor de autotochtone gemeenschap in godsnaam te maken met koffie drinken, iedereen drinkt zijn of haar koffie toch hoe zij het graag lust…. Als U bv geen sterke drank lust, gaat U toch ook geen carajillo bestellen? Dit is zo”n leerrijke en interessante rubriek (proficiat Remco) maar er is altijd wel iemand, die negatief moet reageren of iemand een veeg uit de pan moet geven. Jammer…..

 4. We hebben reeds alle soorten koffie gedronken en het smaakte elke keer, het ene al beter dan het andere maar slecht wat het nooit.

 5. Waar wij wonen leven er verschillende nationaliteiten waaronder Engelsen, Nederlanders, Belgen, Fransen en Spanjaarden en wij hebben nog geen enkel probleem ondervonden met wie dan ook.
  IEDEREEN doet hier namelijk heel goed hun best wat betreft taal enz…. en er zijn nog nooit problemen geweest maar misschien is dit dan een uitzondering op de regel.
  Als iedereen een heel klein beetje verdraagzaam moest zijn zou het er al veel beter uitzien.
  Groetjes van 2 heeeeeeeeel gelukkige mensen in Spanje.

 6. Aan alle buitenlanders in Spanje, leer eens koffie drinken zoals de Spanjaarden en stop met jullie wil op te dringen van wij willen onze koffie zo of zo. Dat noemt men respect voor de autochtone gemeenschap. Als ik dan in Spanje kom kan ik ook nog eens een lekkere Spaanse koffie drinken zonder dat ze daar sloten melk in kappen. Waarvoor dank.

 7. Toch wel raar dat het weeral vanuit het Engels komt, dat volk mag 20 jaar in Spanje wonen of met verlof komen buiten hun taal kennen ze niets en bovendien een ander dan nog denigrerend bejegenen. Ze vergeten dat de tijd van “The Great Britisch Empire” reeds vele jaren voorbij is. Zich aanpassen; NOOIT!

  1. Tja op de Engelsen fitten, ik ken Nederlanders die al 40 jaar in Spanje wonen en geen woord Spaans spreken, ik ken ook veel Engelsen die wel Spaans kunnen spreken en hier pas sinds enkele jaren wonen. De Engelsen brengen over het algemeen zakken met geld met zich mee waardoor Spanje totaal niets te klagen heeft. Spanje heeft meer aan de Engelsen dan aan die krenterige klagende Nederlanders.

 8. kennelijk is het nog even wachten op de (nieuwe) app. Volgens de website.

 9. Cafe solo doble muy fuerte. En dan bij Cafe Central in Malaga.

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken