Search
menu
Search

Fietsen op de strandboulevard van Marbella mag niet meer

Oeps ... foto ontbreekt!

Fietsen op de strandboulevard van Marbella mag niet meer

Dit artikel is 6 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA – De gemeente van Marbella heeft een verbod ingelast op het fietsen op een deel van de Paseo Marítimo van de kustplaats Marbella. Dit fietsverbod is reeds 10 juli ingegaan en zal pas eindigen op 15 september. Er mag dus vanaf nu niet meer gefietst worden tussen 10.00 en 00.00 uur op de Paseo Marítimo tussen La Fontanilla en het winkelcentrum Plaza del Mar. Dit gedeelte is nu exclusief voor voetgangers.

De gemeente heeft het deel van de Paseo Marítimo wat bestaat uit een marmeren betegeling exclusief voor voetgangers gemaakt. Fietsers zijn daar vanaf nu niet meer welkom. Als je op de strandboulevard op de fiets rijdt moet je er rekening mee houden dat je het stuk met marmeren ondergrond moet lopen of met de fiets om moet rijden via een alternatieve route die aangegeven staat en over een deel van de Avenida Camilo José Cela loopt. Op dat deel van de weg heeft de gemeente een alternatief fietspad aangelegd.

De hoofdreden om dit stuk van de Paseo Marítimo af te sluiten voor fietsers is om conflicten tussen fietsers en wandelaars te vermijden. Regelmatig waren er opstootjes tussen fietsers en wandelaars en dat wil de gemeente niet meer. Vanaf nu kunnen fietsers met de fiets dit stuk van de strandboulevard lopen of de alternatieve route nemen. Deze nieuwe fietsroute staat duidelijk aangegeven op borden.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?