skip to Main Content
Fietsen op de strandboulevard van Marbella mag niet meer

Fietsen op de strandboulevard van Marbella mag niet meer

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MÁLAGA – De gemeente van Marbella heeft een verbod ingelast op het fietsen op een deel van de Paseo Marítimo van de kustplaats Marbella. Dit fietsverbod is reeds 10 juli ingegaan en zal pas eindigen op 15 september. Er mag dus vanaf nu niet meer gefietst worden tussen 10.00 en 00.00 uur op de Paseo Marítimo tussen La Fontanilla en het winkelcentrum Plaza del Mar. Dit gedeelte is nu exclusief voor voetgangers.

De gemeente heeft het deel van de Paseo Marítimo wat bestaat uit een marmeren betegeling exclusief voor voetgangers gemaakt. Fietsers zijn daar vanaf nu niet meer welkom. Als je op de strandboulevard op de fiets rijdt moet je er rekening mee houden dat je het stuk met marmeren ondergrond moet lopen of met de fiets om moet rijden via een alternatieve route die aangegeven staat en over een deel van de Avenida Camilo José Cela loopt. Op dat deel van de weg heeft de gemeente een alternatief fietspad aangelegd.

De hoofdreden om dit stuk van de Paseo Marítimo af te sluiten voor fietsers is om conflicten tussen fietsers en wandelaars te vermijden. Regelmatig waren er opstootjes tussen fietsers en wandelaars en dat wil de gemeente niet meer. Vanaf nu kunnen fietsers met de fiets dit stuk van de strandboulevard lopen of de alternatieve route nemen. Deze nieuwe fietsroute staat duidelijk aangegeven op borden.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties
  1. Het is soms heel vervelend als er fietsers op een boulevard rijden maar ik begrijp hun ook wel dat ze daar ook willen fietsen.
    De iets oudere mensen houden het nog rustig en kalm en fietsen traag maar de jongere garde oei oei dit is wat anders, ze scheuren om je heen net zoals een sprint in de koers en daarom zijn er dan ook veel klachten van voetgangers.
    Een middenweg is hier niet te vinden, het is wel of niet toegestaan en het zal mettertijd op veel meer plaatsen gebeuren, niet meer fietsen op de boulevard.
    Vraag me ook af of dit zal gelden voor skateboarders of andere “sporten” op de boulevard

  2. Terechte beslissing. Mogen ze van mij op veel meer plekken doen. Fietsers gedragen zich vaak als koningen op de weg en dat leidt inderdaad tot conflicten met drommen voetgangers.

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken