skip to Main Content
Kustwacht tussen Spanje en Marokko krijgt bezoek van een familie orka’s
Salvamento Máritimo / Twitter

Kustwacht tussen Spanje en Marokko krijgt bezoek van een familie orka’s

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Kustwacht en orka's zij aan zij bij Andalusië

Salvamento Máritimo / Twitter

MADRID – De bemanning van de kustwacht boot Salvamar Arcturus hebben afgelopen donderdag geluk gehad toen ze een stuk hebben zij aan zij hebben gevaren met een groepje orka’s. Het is bekend dat er vaker dolfijnen, walvissen en haaien worden gezien maar orka’s worden niet zo veel gezien in de zee nabij Spanje.

De kustwacht was op zoek naar een boot met daarin vluchtelingen die de oversteek maakten van Afrika naar Spanje toen ze verrast werden op een spektakel van een familie orka’s. Er was geen tijd om een video te maken maar de bemanning kon nog wel twee foto’s op Twitter plaatsen.

Het is bekend dat er orka’s leven in de straat van Gibraltar en dat ze ook wel eens gezien worden. Daarbij moet gezegd worden dat de orka’s van dit deel van de Atlantische Oceaan welke overgaat in de Middellandse Zee anders zijn dan andere orka’s.

De “Gibraltar” orka’s zijn namelijk in tegenstelling tot de orka’s die wel eens gezien worden in het noordelijke deel van de Atlantische Oceaan en zelfs bij de Canarische Eilanden sociaal van gedrag en zien er anders uit dan andere soortgenoten.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 3 reacties
  1. Straat van GIbraltar is een druk bevaarbare route, ik hoop niet dat ze door een of ander schip geraakt worden. En het kan best zijn dat door veel lijken in de zee van verdronken en overboord gekieperde gelukszoekers deze dieren er op af komen.

  2. Orca’s zijn levensgevaarlijk, ze horen niet in de Middellandse zee.
    Ze verstoren de eco-cultuur, kunnen op de stranden aanvallen en ze hadden ze weg moeten jagen, vangen of elimineren.

  3. Waren die orca’s ook op zoek naar vluchtelingen? Maar dan niet in de rol van watertaxi tussen Afrika en Spanje, denk ik.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken