skip to Main Content
Aardbeving van 3,2 op Richter schaal in Vega Baja regio Alicante
Pixabay

Aardbeving van 3,2 op Richter schaal in Vega Baja regio Alicante

ALICANTE – Zaterdagavond om 23.12 uur heeft er in de Vega Baja regio in Alicante een nieuwe aardbeving plaatsgevonden. Enkele dagen geleden trilde de bodem bij het epicentrum Jacarilla al even na een beving van 1,8 maar daar kwam nu een aardbeving bij van 3,2 op de schaal van Richter die op 4 km diepte plaatsvond, aldus de informatie van het Spaanse Geografisch Instituut.

De aardbeving van zaterdagavond had een kracht van 3,2 op de schaal van Richter. Ook al was het niet een heftige beving, de ‘terremoto’ kon gevoeld worden bij het epicentrum Jacarilla en andere plaatsen zoals San Bartolomé, Orihuela, Rafal, Bigastro, San Miguel de Salinas en Almoradí. Er zijn geen meldingen binnengekomen bij de autoriteiten van schade of gewonden maar veel mensen deden wel melding van de beving op sociale media.

Over het algemeen worden aardbeving van minder dan 2 op de schaal van Richter niet gevoeld maar de Vega Baja regio is anders. Vanwege de geografische ligging worden minder zware bevingen sneller gevoeld in dit deel van de provincie Alicante.

De aardbeving van zaterdagavond werd voorafgegaan door een beving van 1,8 op de schaal van Richter en gevolgd door drie andere bevingen met krachten 1,9 en 2,2 om 2.41 uur en 2 om 6,41 uur op de schaal van Richter.

Het is overigens heel normaal dat er aardbevingen plaatsvinden in dit deel van Spanje. Het gaat meestal om bevingen onder de 3 op de schaal van Richter maar soms vinden er zwaardere aardbevingen plaats.

Richter uitleg

Aardbevingen met een kracht tussen de 1 en 1,9 op de schaal van Richter worden niet gevoeld door de mens maar worden wel geregistreerd. Aardbevingen tussen de 2 en 2,9 op de schaal van Richter zijn meetbaar en worden alleen door mensen waargenomen in gunstige omstandigheden zoals het tijdstip.

Aardbevingen tussen de 3 en 3,9 op de schaal van Richter wordt door de mens gemerkt maar is te vergelijken met een voorbijrijdende vrachtwagen. Aardbevingen tussen de 4 en 4,9 op de schaal van Richter worden door vrijwel iedereen opgemerkt waarbij alles kan rammelen en er lichte schade kan ontstaan.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 3 reacties
  1. Als jullie het nu willen vertellen dan moet je het wel goed doen en mensen niet op het verkeerde been zetten. De eerste aardbeving die heeft plaatsgevonden was afgelopen donderdag 1,8 op de schaal van Richter en het epicentrum lag in het oosten van Los Montesinos (23.41 uur). Zaterdag hebben er drie aardbevingen plaats gevonden namelijk 3.2 op de schaal van Richter in het zuid-oosten van Jacarilla (23.12 uur). Nog ééntje van 2.2 op de schaal van Richter (02.41 uur) en 2.0 op de schaal van Richter (06.14 uur). En deze allemaal in dezelfde zône.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken