skip to Main Content
Spaanse spoorweg medewerkers staken op maandag
20 Minutos

Spaanse spoorweg medewerkers staken op maandag

MADRID – De werknemers van het Spaanse spoor staken op maandag 15 juli. De Spaanse spoorwegmaatschappij Renfe heeft 320 treinen geannuleerd maar spreekt over 990 treinen die op de een of andere manier te maken zullen krijgen met de 23 uur durende staking. 

De Spaanse vakbond CCOO heeft alle spoorwegmedewerkers van de Grupo Renfe opgeroepen om gedurende 23 uur op maandag 15 juli het werk neer te leggen tijdens een staking. Men eist meer werk (?), minder lange dagen en een beter salaris.

Renfe heeft uit voorzorg 320 treinen geannuleerd waaronder 107 AVE hogesnelheidstreinen en 213 media distancia (middellange afstand) treinen.

Het ministerie van Ontwikkelingszaken heeft weliswaar beslist dat er een minimale dienstverlening dient te zijn van 72% bij de AVE en Larga Distancia (lange afstandstreinen) moet zijn en 65% bij de middellange en korte afstand treinen maar uit voorzorg zijn er toch treinen geannuleerd.

Het merendeel van de reizigers maakt op een normale werkdag zoals maandag 15 juli echter gebruik van de Cercanías treinen waarvan er 3.500 rijden in Spanje. Dagelijks reizen 1,1 miljoen mensen met de korte afstandstreinen. Voor de stakingsdag is er een minimale dienstverlening van 75% vastgesteld tijdens spitsuur en 50% op de rest van de dag.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken