Spaanse spoorweg medewerkers staken op maandag

123rf
Beeld: 123rf

Spaanse spoorweg medewerkers staken op maandag

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De werknemers van het Spaanse spoor staken op maandag 15 juli. De Spaanse spoorwegmaatschappij Renfe heeft 320 treinen geannuleerd maar spreekt over 990 treinen die op de een of andere manier te maken zullen krijgen met de 23 uur durende staking. 

De Spaanse vakbond CCOO heeft alle spoorwegmedewerkers van de Grupo Renfe opgeroepen om gedurende 23 uur op maandag 15 juli het werk neer te leggen tijdens een staking. Men eist meer werk (?), minder lange dagen en een beter salaris.

Renfe heeft uit voorzorg 320 treinen geannuleerd waaronder 107 AVE hogesnelheidstreinen en 213 media distancia (middellange afstand) treinen.

Het ministerie van Ontwikkelingszaken heeft weliswaar beslist dat er een minimale dienstverlening dient te zijn van 72% bij de AVE en Larga Distancia (lange afstandstreinen) moet zijn en 65% bij de middellange en korte afstand treinen maar uit voorzorg zijn er toch treinen geannuleerd.

Het merendeel van de reizigers maakt op een normale werkdag zoals maandag 15 juli echter gebruik van de Cercanías treinen waarvan er 3.500 rijden in Spanje. Dagelijks reizen 1,1 miljoen mensen met de korte afstandstreinen. Voor de stakingsdag is er een minimale dienstverlening van 75% vastgesteld tijdens spitsuur en 50% op de rest van de dag.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.