Search
menu
Search

Spaanse spoorweg medewerkers staken op maandag

Oeps ... foto ontbreekt!

Spaanse spoorweg medewerkers staken op maandag

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De werknemers van het Spaanse spoor staken op maandag 15 juli. De Spaanse spoorwegmaatschappij Renfe heeft 320 treinen geannuleerd maar spreekt over 990 treinen die op de een of andere manier te maken zullen krijgen met de 23 uur durende staking. 

De Spaanse vakbond CCOO heeft alle spoorwegmedewerkers van de Grupo Renfe opgeroepen om gedurende 23 uur op maandag 15 juli het werk neer te leggen tijdens een staking. Men eist meer werk (?), minder lange dagen en een beter salaris.

Renfe heeft uit voorzorg 320 treinen geannuleerd waaronder 107 AVE hogesnelheidstreinen en 213 media distancia (middellange afstand) treinen.

Het ministerie van Ontwikkelingszaken heeft weliswaar beslist dat er een minimale dienstverlening dient te zijn van 72% bij de AVE en Larga Distancia (lange afstandstreinen) moet zijn en 65% bij de middellange en korte afstand treinen maar uit voorzorg zijn er toch treinen geannuleerd.

Het merendeel van de reizigers maakt op een normale werkdag zoals maandag 15 juli echter gebruik van de Cercanías treinen waarvan er 3.500 rijden in Spanje. Dagelijks reizen 1,1 miljoen mensen met de korte afstandstreinen. Voor de stakingsdag is er een minimale dienstverlening van 75% vastgesteld tijdens spitsuur en 50% op de rest van de dag.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?