Steden Zaragoza en Huesca en diverse dorpen terug naar de-escalatiefase 2

Europa Press
Beeld: Europa Press

Steden Zaragoza en Huesca en diverse dorpen terug naar de-escalatiefase 2

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ZARAGOZA – Vanwege de nieuwe corona-uitbraken op diverse plaatsen in de autonome regio Aragón heeft de regionale regering aangekondigd dat diverse steden waaronder Zaragoza en Huesca en tientallen dorpen een stapje terug moeten nemen wat betreft de post-corona-vrijheden.

Het gaat volgens de regionale regering om een ‘fase 2 flexibilizada’ ofwel een flexibele fase 2 om ervoor te zorgen dat er minder tot geen verdere verspreiding is van het coronavirus. Er zijn de laatste dagen namelijk 68 nieuw gevallen bijgekomen in de getroffen gebieden waarvan 50 in Zaragoza, 9 in Huesca en 3 in Teruel.

De gemeenten die te maken hebben met minder vrijheden zoals het verplicht dragen van mondkapjes (geldt in heel Aragón), samenkomen met maximaal 10 mensen en zoveel mogelijk thuis blijven zijn o.a. Alfajarín, Botorrita, El Burgo de Ebro, Cadrete, Cuarte de Huerva, Fuentes de Ebro, Jaulín, María de Huerva, Mediana de Aragón, Mozota, Nuez de Ebro, Osera de Ebro, Pastriz, La Puebla de Alfindén, San Mateo de Gállego, Utebo, Villafranca de Ebro, Villamayor de Gállego, Villanueva de Gállego, Zaragoza en Zuera. (zie kaart van Aragón voor de situatie).

Eerder kregen andere delen van de provincie Huesca ook al te maken met een teruggang naar fase 2 waaronder de deelregio’s La Litera, Cinca Medio, Bajo Cinca en Caspe.

Beeld: Heraldo.es
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.